Arac bos viteste cok yakar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
253.114
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Araç boş viteste çok yakar mı?​

Yani boşa alındığında beklenen aracın az yakması olurken, vitesteyken kendi halinde yokuş aşağı bırakmak aracın daha az yakmasını sağlayacaktır. Ayrıca boşta araba kullanmak yani gaza basmadan en yüksek viteste kullanmak daha az yakıt tüketimini sağlayacaktır.

Araba hangi viteste daha mı az yakıt tüketir?​

Aracın vites yüksekliği: Sürüş sırasında aracınızı mümkün olduğunca yüksek viteste kullanın. Çünkü aracı düşük viteste kullanmak fazla yakıt harcanmasına sebep olur. Gereksiz yükler: Aracınızda bulunacak ekstradan 25 kg yük, aracınıza %0.5-1 oranında daha fazla yakıt harcatır.
Araba boş viteste ne kadar yakar?
Dolayısıyla motor rölantide (ortalama 1.000 dev/dk) çalışır ve saatte 0.5-1.5 lt gibi yakıt tüketimi yapar.
Vitesi boşa alınca yakıt yakar mı?
Yakıt tüketimi açısından ise boş vitesle yokuş inmek tasarruftan çok zarara yol açmakta. Araçlar vitese alındıklarında yakıt deposundan yakıt alımını durdurur. Fakat boş vitesteyken aracın benzin deposundan yakıt alımına bir engel yoktur ve motora yakıt akmaya devam eder.

Araç hangi devirde kullanıldığında daha az yakıt harcar?​

Yakıt sarfiyatının en az olduğu devir; benzinli araçlarda 2500-3000, dizel araçlarda ise 2000-2500’dür.

Hangi araba çok yakar?​

Sizin için hazırladığımız bu listede yer alan çıktılar, değişken koşul ve şartlara göre farklılaşsa da üreticilerin açıkladığı değerlerdir.
Boşa atınca araba daha az yakar mı?
Yokuş aşağı inerken boşa attığınızda yakıt tüketimi 0,2-0,3 litre gibi görünür; fakat ayağınızı tamamen gazdan çekip viteste indiğinizde yakıt tüketimi 0 (sıfır) litreye düşer. 2) Vitesi boşa attığınızda, aracın ani durumlarda size vereceği tepki süresi uzayacaktır. Bu önemle dikkat edilmesi gereken bir husustur.
Vitesi boşa alınca ne olur?
Çünkü araç boşta iken şanzıman yağlaması yapılmaz. Uzun vadede büyük masraflara yol açan bu durum, sadece şanzımana değil, aracın birçok parçasına olumsuz etkide bulunmaktadır. Gereğinden fazla hızlanan bir aracı sürekli yavaşlatmak için fren yapmak gerekeceğinden, balataların çabuk tükenmesine sebep olacaktır.
 
Geri
Üst