- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.234
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Arabuluculuk sonuçlanmazsa ne olur?
Arabuluculuk, taraflar arasındaki görüşme ve müzakerelerin sonuç vermediği durumlarda tarafların arabulucu ile masaya oturmasıyla başlar. Arabuluculuk süreci boyunca dava açma ve zamanaşımı süreleri işlemeyeceği için, süreç anlaşma ile sonuçlanmazsa taraflar dava yoluna gidebilir veya açılmış davayı devam ettirebilir.Arabuluculuk işlemleri ne kadar sürer?
Son yapılan düzenlemede süreler kesin ve nettir. Bu nedenle zorunlu arabuluculuk süreci 3 hafta içerisinde en fazla bir hafta uzatılabilecek. Sonuç olarak en az 3 gün en fazla 30 gün içinde sonuçlanır.Arabulucuya neden gidilir?
Arabulucuya neden gidilir?Arasında hukuki bir uyuşmazlığı olan kişiler bunu çözmek için üçüncü bir kişinin yardımına ihtiyaç duyduğu her zaman arabulucuya başvurabilir. Türkiye’de arabuluculuğa dava açılmadan önce ya da dava sırasında başvurulabilir. Arabuluculuğa gitmek isterlerse hâkim duruşmayı en çok iki kez üç aya kadar erteleyebilir.
Arabuluculuk görüşmesi kaç gün sürer?
Arabuluculuk görüşmesi kaç gün sürer?Ancak işçi ve işveren, listede yer alan herhangi bir arabulucu üzerinde anlaşmışlarsa bu arabulucu görevlendirilir.Arabulucu, yapılan başvuruyu görevlendirildiği tarihten itibaren üç hafta içinde sonuçlandırır. Bu süre zorunlu hâllerde arabulucu tarafından en fazla bir hafta uzatılabilir.
Arabuluculuk süreci ne zaman biter?
İş Davalarında zorunlu arabuluculukta, arabulucu, yapılan başvuruyu görevlendirildiği tarihten itibaren 3 hafta içinde sonuçlandırır. Bu süre zorunlu hallerde, arabulucu tarafından en fazla 1 hafta uzatılabilir. Dolayısıyla, iş davalarında zorunlu arabuluculuk süreci en fazla 4 HAFTA içinde sonlandırılmalıdır.Davadan feragat halinde arabuluculuk ücretini kim öder?
Ayrıca başvuru dilekçesinde, arabuluculuk başvurusunun dava şartı nedeniyle yapıldığının belirtilmesi gereklidir. Nitekim bu durumda arabulucu taraflardan ücret isteyemeyecektir ve masraf Bakanlık bütçesinden ödenecektir.. . Arabuluculuk; özel hukuk uyuşmazlığının tarafıdır?
. . Arabuluculuk; özel hukuk uyuşmazlığının tarafıdır?Arabuluculuk; bir özel hukuk uyuşmazlığının tarafı olan kişilerin, özgür iradeleriyle seçtikleri tarafsız ve uzman bir üçüncü kişinin (arabulucu) hakemliğinde, dava açılmadan önce veya dava açıldıktan sonra başvurdukları bir uyuşmazlık çözüm yöntemidir.
Zorunlu Arabuluculuk için başvuru nasıl yapılır?
Zorunlu Arabuluculuk için başvuru nasıl yapılır?Zorunlu arabuluculuk için başvuru, şu şekilde yapılır (7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu m.3/5): 1 Arabuluculuk için başvuru işçi tarafından yapılacaksa; işverenin ikametgahının bulunduğu veya işin yapıldığı yerdeki… 2 Arabuluculuk için başvuru işveren tarafından yapılacaksa; işçinin ikametgahının bulunduğu veya işin yapıldığı yerdeki… More