Arabaşı Çorbaşı Tarifi İçin Malzemeler
Çorba için;
1 adet kalçalı but
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Göz kararı pul biber
Hamur için;
1 su bardağı un
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Arabaşı Çorbaşı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kalçalı butumuzu düdüklüye koyup haşlıyoruz daha sonra hamurumuz için suyumuzu kaynatıyoruz.
İçerisine su ile açtığımız unumuzu ekliyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz daha sonra tuzu ekliyoruz borcam yada orta boy bir tepsiye döküyoruz hamurumuz oda ısısına gelince dolaba kaldırıyoruz.
Şimdi çorbamızı yapmaya başlıyoruz tencerede tereyağını eritip salçayı kavuruyoruz.
Daha sonra pul biber ve unumuzu da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz haşladığımız kalçalı butun suyunu çorbamız da döküyoruz az olursa suda ekleyebiliriz.
Daha sonra didiklediğimiz kalçalı butlarımızı ekliyoruz 2 dk kaynatıp altını kapatıyoruz afiyet olsun.
Arabaşı Çorbaşı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Çorba için;
1 adet kalçalı but
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Göz kararı pul biber
Hamur için;
1 su bardağı un
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Arabaşı Çorbaşı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kalçalı butumuzu düdüklüye koyup haşlıyoruz daha sonra hamurumuz için suyumuzu kaynatıyoruz.
İçerisine su ile açtığımız unumuzu ekliyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz daha sonra tuzu ekliyoruz borcam yada orta boy bir tepsiye döküyoruz hamurumuz oda ısısına gelince dolaba kaldırıyoruz.
Şimdi çorbamızı yapmaya başlıyoruz tencerede tereyağını eritip salçayı kavuruyoruz.
Daha sonra pul biber ve unumuzu da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz haşladığımız kalçalı butun suyunu çorbamız da döküyoruz az olursa suda ekleyebiliriz.
Daha sonra didiklediğimiz kalçalı butlarımızı ekliyoruz 2 dk kaynatıp altını kapatıyoruz afiyet olsun.
Arabaşı Çorbaşı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı