Arabaşi Çorbası (Şifa Deposu) Tarifi İçin Malzemeler
Haşlanmış didilmis tavuk
2 yemek kaşığı salça
Pulbiber
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
6 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
Tuz
Arabaşi Çorbası (Şifa Deposu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak un ve tereyağ tencerede kavuralım kokusu gidene kadar. Ardından salça, pul biber ekleyelim, karıştıralım.
Ardından yavaş yavaş suyu ekleyelim, karıştıralım. Topak topak olmaması için hızlı karıştıralım (Toplaklanma olursa blenderden gecirin)
Kaynadıktan sonra tavuk ve tuzu ekleyelim, 5 dakika kadar daha kaynadıktan sonra ocağı kapatalım.
Limon ve karabiber ile servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Arabaşi Çorbası (Şifa Deposu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Haşlanmış didilmis tavuk
2 yemek kaşığı salça
Pulbiber
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
6 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
Tuz
Arabaşi Çorbası (Şifa Deposu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak un ve tereyağ tencerede kavuralım kokusu gidene kadar. Ardından salça, pul biber ekleyelim, karıştıralım.
Ardından yavaş yavaş suyu ekleyelim, karıştıralım. Topak topak olmaması için hızlı karıştıralım (Toplaklanma olursa blenderden gecirin)
Kaynadıktan sonra tavuk ve tuzu ekleyelim, 5 dakika kadar daha kaynadıktan sonra ocağı kapatalım.
Limon ve karabiber ile servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Arabaşi Çorbası (Şifa Deposu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı