- Konu Yazar
- #1
Arabaşı Corbası malzemeleri:
2 tavuk goğsu
6 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salcası
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Arabaşı Corbası Hamurunun Malzemeleri
5 su bardağı tavuk suyu
100 gr un
1 cay kaşığı tuz
Arabaşı Corbasının Yapılışı
Tencerye tereyağı konulur, eritilir Un ilave edilip pembeleşinceye kadar kavrulur, salca ve biber ilave edlip soğuk tavuk suyu eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılır Kaynayınca ddiklenmiş tavuk etleri ve tuz ilave edilir Hafif ateşte 15 dakika pişirilir
Arabbaşı Hamurunun Yapılışı:
2 bardk tavuk suyu, 100 gr un ile bir kapta ezilir Artan tavuk suyu tencereye konur, tenceredeki tavuk suyu ılıyınca ezilen un tencereye yavaş yavaş dokulup kaynayıncaya kadar karıştırlır Kaynayınca ateşten alınıp bir tepsiye dokulerek soğutulur
Arabaşı corbası nasıl yenir?
Arabaşı corbası kaselere konur ve hamurla birlikte servis yapılır Hamuru ciğnemeden yutmalısınız corbayla birlikte katık ederek
2 tavuk goğsu
6 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salcası
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Arabaşı Corbası Hamurunun Malzemeleri
5 su bardağı tavuk suyu
100 gr un
1 cay kaşığı tuz
Arabaşı Corbasının Yapılışı
Tencerye tereyağı konulur, eritilir Un ilave edilip pembeleşinceye kadar kavrulur, salca ve biber ilave edlip soğuk tavuk suyu eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılır Kaynayınca ddiklenmiş tavuk etleri ve tuz ilave edilir Hafif ateşte 15 dakika pişirilir
Arabbaşı Hamurunun Yapılışı:
2 bardk tavuk suyu, 100 gr un ile bir kapta ezilir Artan tavuk suyu tencereye konur, tenceredeki tavuk suyu ılıyınca ezilen un tencereye yavaş yavaş dokulup kaynayıncaya kadar karıştırlır Kaynayınca ateşten alınıp bir tepsiye dokulerek soğutulur
Arabaşı corbası nasıl yenir?
Arabaşı corbası kaselere konur ve hamurla birlikte servis yapılır Hamuru ciğnemeden yutmalısınız corbayla birlikte katık ederek