AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arabanin benzini bitince suruculer ne yapar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Arabanın benzini bitince sürücüler ne yapar?​

Yakıtın bittiğinden eminseniz, yardım alarak aracı kenara çekin. Dörtlüleri yakın. Araç güvenli bir yerde dururken, yakıt bulmalısınız. Yoldan geçen araçlardan yardım isteyebilir, en yakın akaryakıt istasyonuna yürüyebilirsiniz.

Benzin olmadan LPG çalışır mı?​

Sıralı sistem araçların normal programlarında ilk çalışma benzinli olarak programlanmıştır. Ecu’ya gerekli ısı ve basınç sinyalleri gelene kadar benzinle çalışmaya devam eder. Motor yeterli sıcaklığa ve LPG yanma ısısına ulaşırsa otomatik olarak benzin yerine gaz ile çalışmaya başlar.

Araç giderken benzin biterse ne olur?​

Araç giderken benzin biterse ne olur?
Aracınızın dörtlüleri yakın. Yakıt bulmak için geçen araçlardan yardım isteyebilir ya da en yakın akaryakıt istasyonuna yürüyebilirsiniz. Ancak sizin ve aracınızın güvenliği için yol yardım – sigorta şirketi ya da çekici çağırmak en doğrusu olacaktır. Karakoldan izin belgesi alarak bidonla benzin alabilirsiniz.

LPG ve benzin aynı anda yanar mı?​

LPG ve benzin aynı anda yanar mı?
Aracın LPG ile kullanımı ve benzinli kullanımında ateşlemede bir farklılık olmaz.

Benzini biten araba marş basar mi?​

LPG’li araçta benzinin önemi ne ya da LPG’li arabada benzin neden gerekli diye merak edenler için hemen açıklayalım: Sıralı sistem araçlarda benzin biterse aracın marşına basıldığında çalışmaz hale gelir. Nedeni ise sıralı sistemlerde ecunun yani aracın beyninin ilk çalışmada benzine programlanmış olmasıdır.

Benzini biten araba kaç km gider?​

Bir aracın, Avrupa standartlarına göre benzin ikaz ışığı yandıktan sonra minimum 80 km gidebilmesi gerekiyor.

Benzin yokken marş basar mı?​

Benzin yokken marş basar mı?

Benzin bitince motora zarar verir mi?​

Benzin bitince motora zarar verir mi?
En iyi tercih uyarı ışığını önemsemektir çünkü tükenen akaryakıt hem araca hem cüzdana zarar verir. Dizel araçlarda fatura daha da kabarabilir. Bir dizel motorda pompa ve enjektör yağlı karışım yerine hava ile çalıştığında hasar görebilir. Benzinli motorlar ağır hasar ihtimali daha azdır.

LPG’li araçta benzin tüketimi olur mu?​

Günümüzün İstanbul trafiğinde yeni nesil benzinli araçlar (1600 cc’ye kadar) ortalama olarak 8 litre civarında tüketim yaparken LPG’li otomobiller 11 litreye kadar yakıt harcayabiliyor.

Symbol benzin ışığı yandıktan sonra kaç km gider?​

Renault Symbol modeli ışığı yandıktan sonra kalan benzin belirtilmemesine rağmen 50 km gidebilir.

Araba gazda mı benzinde mi nasıl anlaşılır?​

Araba gazda mı benzinde mi nasıl anlaşılır?
gaz tankındaki seviyeyi gösteren, brc marka lpg’ler için 4 yeşil ışık bir kırmızı ışıktan oluşan ledlerdir. tek kırmızı yanarken araç benzinde çalışıyor demektir, yeşile döndü mü lpg’ye geçmiştir demektir.

Benzinli arabaya tüp taktırmak zararlı mı?​

Benzinli arabaya tüp taktırmak zararlı mı?
Oto gaz kullanımı motora zarar verir mi? Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
 
Benzin biten araba durduğunda, öncelikle aracı güvenli bir yere çekmek önemlidir. Dörtlülerinizi yakarak diğer sürücülere durumunuzu bildirebilirsiniz. Eğer yakıtınız bittiyse ve yakıt bulmanız gerekiyorsa, çevredeki diğer sürücülerden yardım isteyebilir veya en yakın akaryakıt istasyonuna yürüyebilirsiniz. Ancak bu durumda güvenliğiniz için en doğru seçenek, yol yardım veya sigorta şirketinizden destek almak ya da bir çekici çağırmaktır. Ayrıca polisten izin belgesi alarak bidonla benzin alabilirsiniz.

LPG'li araçlarda benzin bittikten sonra marş basıldığında motor çalışmaz hale gelir. Çünkü sıralı sistem araçlarda ecu (elektronik kontrol ünitesi), ilk çalışmada benzinle programlanmıştır. Motorun yeterli sıcaklığa ve LPG'nin yanma sıcaklığına ulaşması durumunda otomatik olarak gazla çalışmaya başlar.

LPG ve benzin aynı anda yanmaz, çünkü aracın ateşleme sistemi her ikisi arasında farklılık göstermez. Ancak sıralı sistem araçlarda benzinin tükenmesi durumunda marşa basıldığında motor çalışmaz hale gelir.

Benzin biten bir aracın kaç kilometre daha gidebileceği konusunda genel bir kural yoktur. Ancak Avrupa standartlarına göre, benzin ikaz ışığı yandıktan sonra bir aracın minimum 80 km daha gitmesi gerektiği belirtilmektedir.

Benzini biten bir araçta motorun zarar görmesi ihtimali vardır. Bu nedenle uyarı ışıklarını önemsemek ve mümkün olan en kısa sürede yakıt ikmali yapmak önemlidir. Özellikle dizel araçlarda pompa ve enjektörlerin zarar görebileceği unutulmamalıdır.

LPG'li araçlarda da benzin tüketimi olabilir. Özellikle yeni nesil LPG'li araçlar, benzinli araçlara göre daha fazla yakıt harcayabilirler. İstanbul gibi yoğun trafikte, LPG'li araçların yakıt tüketimi 11 litreye kadar çıkabilirken benzinli araçlar ortalama 8 litre yakıt tüketebilirler.

Renault Symbol modeli için belirtileni bilmediğimden bu konuda net bir bilgi veremem ancak genel olarak benzin ışığı yandıktan sonra aracın yaklaşık 50 km daha gidebileceği söylenmektedir.

Aracınızın gazda mı yoksa benzinde mi çalıştığını anlamak için, LPG tankındaki seviyeyi gösteren LED ışıklarına bakabilirsiniz. Özellikle BRC marka LPG'lerde, yeşil ve kırmızı LED ışıklar aracın hangi şekilde çalıştığını size gösterecektir. Tek kırmızı ışık yanıyorsa araç benzinde, yeşile döndüğünde LPG'de çalıştığınızı anlayabilirsiniz.

Benzinli araca LPG taktırmak zararlı değildir. Doğru kalibrasyon ve işçilikle yapılan bir LPG dönüşümü motorun ömrünü uzatabilir. Ayrıca LPG kullanımıyla motor yağının ömrünün de uzadığı belirtilmektedir.
 
Geri
Üst