AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arabadan neden balata kokusu gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Arabadan neden balata kokusu gelir?​

Balata denildiğinde ilk olarak akla frenler gelse bile balata kokusunun kaynağı debriyajdır. Debriyaj balatası, şanzımanda bulunuyor ve güç aktarımını sağlıyor. Genellikle kavrama noktasında çok uzun süre kalmak ya da sürekli debriyaj pedalına basarsanız kötü koku ve incelen balatalar ile karşılaşabilirsiniz.

Balatalar ısınınca ne olur?​

Düşük kaliteli fren balataları özellikle de aşırı fren kullanımında kolayca aşırı ısınabilir. Balatalardaki aşırı ısı, disklerin aşırı ısınmasına neden olarak disk eğilmesine neden olabilir.
Baskı balata arızası nasıl Anlaşilir?
Debriyaj pedalını yavaşça bırakın. Motor devri düşüyor ve araç stop etme eğilimine giriyor ve stop ediyorsa, kavrama (baskı-balata) sağlamdır. Eğer ayak debriyajdan çekilirken motor devri düşmüyor, araç stop etme eğilimi göstermiyorsa, baskı balata kaçırıyor demektir.
Araç içine neden benzin kokusu gelir?
Araç soğuk iken motorun ateşlemeyi tam gerçekleştirememesi ve aracın egzozdan çiğ yakıt atması sebebiyle araba çalışırken benzin kokusu ortaya çıkar. Eğer koku fazla ise aracınızı servise götürüp, ateşleme tesisatının kontrol edilmesi gerekmektedir. Buji, buji kablosu, bobin gibi parçalarda arıza olabilir.

Benzin neden güzel kokar?​

Benzen, benzinin oktan seviyesini artırmak, dolayısıyla motor performansını ve yakıt verimliliğini geliştirmek için ekleniyor. Benzenin, birçok burnun özellikle hassas olduğu doğal, hoş gelen bir kokusu var. Bu koku o kadar keskin ki havada milyonda bir bulunsa bile insan burnu bu kokuyu tespit edebiliyor.

Bir arac neden çiğ benzin yakar?​

İdeal hava-yakıt karışımı Yeterli ve temiz hava olmaz ise yakıtın tamamı ateşleme sonrası yanmayabilir. Yakıtın tam olarak yanmaması demek bir miktar yanmamış yani çiğ yakıtın silindirler içerinden gazlarla beraber atılması demektir. Bunun sonucu olarak da egzozdan çiğ yakıt da atılmış olur.
Balata yanması neden olur?
Yüksek ısıya dayanıklı imal edilmiştir. Yanma deyimi halk arasında yerleşmiş bir terimdir. Yanmadan kasıt aşırı sıcaktan balatanın aşırı sertleşmesi ve yüzeyinin parlak bir hal alarak frenlerin tutmaması ya da tam aksine balatanın yüzeyinin pul pul olup dökülmesinden ibaret olması dağılması durumudur.
 
Geri
Üst