Araba yolda kaldi ne yapmaliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Araba yolda kaldı ne yapmalıyım?​

Eğer aracınız kara saplanır ve yolda kalırsa, yapmanız gerekenler şöyle;
- Tekerleri düz tutun ve aracın düz gitmesini sağlayın.
- Manuel vites kullanıyorsanız, aracı 2. vitese alıp çekiş sağlanıncaya kadar yavaşça gaza basın.
- Tekerleklerin kaymaması için, fazla güç kullanmadan ileri geri yapın ve mesafeyi açın.

Uzun yolda kaç saatte bir mola verilir?​

Hususi araç kullanan sürücüler içinse uzun yolculuklarda 2 saatte bir en az 15 dakikalık molalar vermeleri önerilir. Bu dinlenme süresi içerisinde mümkünse şoförlerin aracın dışına çıkarak kan dolaşımlarını artıracak egzersizler yapmaları önerilmektedir.
Arabanın yol tutuşu neye bağlıdır?
Arabanın ağırlık merkezi yere yakın olduğunda altına giren hava miktarı azalacağından yol tutuşu artar. Ağırlık merkezi yere daha yakın olan bir araba, yukarıda olan bir arabaya göre daha az yana yatma eğilimi gösterir. Ancak aracın yere yakınlığı arttıkça engeller nedeniyle sorun yaşama ihtimali de artar.

Sigorta Yol Yardım nedir?​

Yol yardımı, sürücülerin karşılaştığı olumsuz durumlarda devreye giren yardım hizmetidir. Yol yardım hizmetleri kasko sigortası yaptırarak sahip olunabileceği gibi zorunlu trafik sigortasına da ek teminat olarak eklenilmektedir. Bu gibi durumlarda yol yardım hizmeti devreye girer.

Kaç saatte bir mola verilir?​

İki Saatte Bir Mola Verin Ancak şehirlerarası yolculuklarda sürücü bir süre sonra dikkat dağınıklığı yaşayabilir. Ayrıca uzun süre araç kullanmak insanı yorabilir. Bu nedenle iki saatte bir mola vermekte fayda var. Hem bedenen hem zihnen dinlenmek için 2 saatte bir mola vermeye özen gösterin.
Uzun yolda araç nasıl dinlendirilir?
Aracı dinlendirmek şu şekilde olmaktadır ; Aracınızı stop etmeden önce rolanti de 3 5 dakika çalışmasına izin vermek gerekir böylece aracınızın motor kısmında yer alan farklı ısılara sahip parçaların bu sayede eşit bir şekilde soğuması sağlanır böylece aracınız dinlenmiş olur.

Hangi arabanın yol tutuşu daha iyi?​

B sınıfında en iyi yol tutuş yapan araçlar arasında Ford Fiesta, Toyota Yaris, Honda Jazz ve Volkswagen Polo sayılabilir. Yol tutuşu en iyi C segmenti otomobiller dendiğinde ise akıllara öncelikle Audi A3, Ford Focus, Volkswagen Golf, Mercedes-Benz A-Serisi, Honda Civic ve Toyota Corolla gelir.

Araba hızlandıkça hafifler mi?​

Araçların ağırlığı hızları yükselttikçe azalır. 30 km hızla giden araç ile 130 km hızla giden bir aracın ağırlıkları çok farklı olur. Araç hızlandıkça hafifler. Bu da aracın ağırlığını; dolaylı olarak da yüksek süratteki yol tutuş kabiliyetini arttırır.

Geri