Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Araba tutan cocuga hangi ilac verilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Araba tutan çocuğa hangi ilaç verilir?​

Kullanılan ilaçlar arasında; antihistaminikler ilk sırada yer almaktadır. Bu ilaçlarla bulantı, kusma, baş dönmesi engellenebilmektedir. Ülkemizde yaygın olmamakla beraber cilde yapıştırılabilen skopolamin etken maddeli antikolinerjik ilaçlar da bu şikayetleri gidermede yarar sağlayabilmektedir.

1 yaşındaki kızımı araba tutuyor ne yapmalıyım?​

Eğer seyahat uzun olacaksa veya çocuğunuz acıktıysa, gitme zamanı gelmeden önce ona sadece atıştırması için küçük ve aperatif (kraker ve hafif içecekler gibi) gıdalar veriniz. -Havalandırmayı sağlayın: Araba tutmasını önlemek için içeriyi havalandırın. İçerideki havayı temiz tutmak yardımcı olacaktır.
Bebeklerde araba tutması ne zaman başlar?
Çocuklarda Araba Tutması En sık hareket hastalığı olarak araba tutması belirtileri çocuklarda görülmektedir. Genelde 2-12 yaş arası çocuklarda araba tutması belirtileri daha sık görülür.
Yol tutan çocuklara ne yapılır?
2- Uçak yolculuğu yapacaksanız, kanatlara yakın yerlerde koltuk ayırtın. 3- Çocuğunuza arabada kitap okutmamaya özen gösterin. 4- Yola çıkmadan önce çocuğunuzun midesini bozacak ağır besinlerden uzak durun. 5- Bulantı esnasında birkaç tane tuzlu kraker tüketmek bulantıyı giderecektir.

Arabada mide bulantisi cocuga ne yedirmeli?​

Bebeğinize katı gıdalara geçtiyse çubuk kraker, galeta, ekmek gibi besinler yemek bulantısını giderecektir, bu yiyecekler midedeki asidi emerek bulantı ve kusmayı önler. Yolculuğa çıkmadan önce bebeğinizi tıka basa yedirmeyin, açta olmasın, her iki durum da bulantı ve kusmayı tetikler.

Bebekleri yol tutar mı?​

Anne olarak olarak muhtemelen bebeğinizin uyku saatlerini biliyorsunuzdur, öncelikle size önerimiz bebeklerde araba tutmasını önlemek için bebeğinizin uyuduğu saatlerde yolculuğa çıkmayı planlayın. Yolculuk tutması genellikle uykudaki bebekleri pek etkilemeyecektir.
Metpamid kimler kullanamaz?
Aşağıdaki durumlardan birine sahipseniz Metpamid kullanmayın: İlacın etken maddesi metoklopramide ya da bu yardımcı maddelerden birine alerji, Mide ya da bağırsakta kanama, tıkanma ya da yırtılma, Feokromasitoma (Adrenalin miktarında artışa neden olan böbrek üstü bezi tümörü) varlığı ya da şüphesi.
 
Geri
Üst