- Konu Yazar
Araba tasarımcısı olmak için ne yapılmalı?
Bir adayın ayrıca ergonomi, araç gövde parçası tasarımı ve tasarım yazılımlarında teknik uzmanlığa sahip olması gerekir….Araba Tasarımcısı Olmak İçin Adım Adım Kılavuz- Lisans Derecesi Kazanın.
- 2. Stajlar Yoluyla Deneyim Kazanın.
- 3. Portföy Oluşturun.
- Tasarım Becerileriniz Üzerinde Çalışın.
Otomobil üretmek için hangi bölüm okunmalı?
Otomotiv Mühendisliği, 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölümden mezun olan kişiler; araçların tasarımı, geliştirilmesi ve araç estetiğinin sağlanması gibi pek çok konuda diğer mühendislerle birlikte çalışır. Otomobil üretimi için mühendislerin belirli bir noktada uzmanlaşmasını gerektirir.Otomobil fabrikasında hangi mühendisler çalışır?
Otomotiv Mühendisleri arabaların ve kamyonların neredeyse bütün tasarım süreci boyunca çalışmada bulunurlar, küçük parçalardan üretimine kadar tüm işlem ile ilgilenir ve çalışırlar. Genel olarak, otomotiv mühendisleri üç ana dala ayrılmıştır: ürün mühendisliği, ar-ge mühendisliği ve üretim mühendisliği.
Otomobil tasarımcısı ne iş yapar?
aerodinamik, termodinamik, akışkanlar,ergonomi bok püsür mühendisin işidir. tasarım işinde mühendisle tasarımcı birlikte çalışır. tasarımcının çizdiği aracın olabilitesini belirlemek, ortaya çıkan sorunları çözmek mühendisin işidir.