Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Araba suyun icine girerse ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.232
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Araba suyun içine girerse ne olur?​

Motora Su Girerse… Şayet sel seviyesi daha da yükselerek hava filtresi muhafazası konumuna ulaşıyorsa, hava emme kanalı üzerinden motora su emilebilir. Silindirlere su girmesiyle birlikte yanma gerçeklemeyeceği için motor durur ancak motorun iç aksamı hasar görebilir.

Su altında kalan araba çalışır mı?​

Araç ne kadar uzun süre suyun altında kalırsa hasar da o kadar büyük olacaktır. Araç, elektronik aksamında sorun yaratacak kadar suyun altında kalmadıysa paslanmış veya korozyona uğramış kısımlarını kolayca yenileyebilirsiniz. Eğer araçta hasar büyükse, aracı tamir etmeniz ve bazı parçaları değiştirmeniz gerekecektir.

Araç seyir halindeyken neden yanar?​

Araç seyir halindeyken neden yanar?
Araç yangınlarının başlıca nedenleri şunlardır: Karbüratöre gelen benzin hortumlarının zamanla aşınması sonucunda sıcak motor üzerine yakıtın sızıntı yapması. Karbüratörden dalmayan benzinin manifold üzerinde dökülerek alev alması. Yakıt iletim borularında meydana gelen hasarlar.

Su birikintisi araca zarar verir mi?​

Su birikintisi araca zarar verir mi?
Su birikintisine hızlı bir şekilde girilmesi durumunda çok daha yoğun bir ortam ile karşılaşılır ve su derinliğine bağlı olarak duvara çarpma etkisi bile hissedilebilir. Yanlış yakıt kullanılırsa ne olur? Ayrıca hızlı girilen derin bir su birikintisi nedeniyle aracın elektrik aksamı ve motoru da etkilenebilir.

Sudan geçmek arabaya zarar verir mi?​

Hızlı geçmek ani ısı değişimine neden olup diske zarar verebilir, motora su kaçabilir. Bundan ayrı olarak yol tutuş kaybına neden olup kaza yapmanıza da neden olabilir.

Hava filtresinden su girerse ne olur?​

Hava filtresinden emilen su, motorun yanma odasına gider. Çok az bir su girerse yakıt ile birlikte yanar ve yanma odasından uzaklaştırılabilir. Ancak su biraz fazla ise yakılamaz. Pistonların sıkıştırma hareketinde su sıkışamaz ve piston kolu yamulur.

Arabanın içine su nereden girer?​

Arabanın içine su nereden girer?
Açılır tavan. Sunrooflar, araba sızıntılarının en yaygın nedenidir. Sunroof’unuz düzgün kapanmazsa veya hasar görürse, arabanızın içine su sızabilir. Açılır tavanın etrafındaki döşemede su hasarı ve lekelenme olup olmadığına bakın ve düzgün çalıştığından emin olmak için sürgülü açılır tavanı test edin.

Su hasarlı araç nasıl anlaşılır?​

Su hasarlı araç nasıl anlaşılır?
Sele maruz kalmış araçlarda çıplak metaller çabuk paslanır. Aynı şekilde fren pedalı, bagaj mandalı gibi normalde ıslanmayan yerlerde pas lekeleri olup olmadığına bakın. Aracın altındaki ve kapıların altındaki lastik tahliye tapalarının yakın zamanda çıkarılıp çıkarılmadığına bakın.

5 araç yangınlarının başlıca çıkış sebepleri nelerdir?​

Araçta yangın çıkmasını neler tetikler?
- Başlıca yangın sebeplerini incelersek;
- Aşınmış benzin hortumları sebebiyle motora yakıt sızması
- Akümülatörden elektrik tesisatına gereğinden fazla akım gelmesi.
- Karbüratörden manifold üzerine dökülen benzin.
- Dışarıdan gelen bir yakma sabotajı vb.
- Yakıt iletim borularındaki hasarlar.

Motora su kaçması neden olur?​

Şayet silindir kapak contası yırtılır, aşınır, çatlar veya işlevini yitirirse silindirler içerisine su ve yağ sızabilir. Böylelikle soğutma suyu ile yağ birbirine karışmış olur. Bunun yanında silindir kapak contası yüksek hararete maruz kalan otomobillerde yanabilir.

Araba suda neden kalır?​

Araba suda neden kalır?
Arabanın motoruna kadar su geldi ise havasızlıktan dolayı stop eder. Bildiğiniz boğulur yani. Bu alttaki araçta olan şnorkel sistemi olan araçlar belirli bir seviyeye kadar suda gidebilir.

Yağmur arabaya zarar verir mi?​

Yağmur arabaya zarar verir mi?
Deniz suyu zarar verir ama yağmur suyu zarar vermez. 25 cm su eğer hızlı girer ve suyu burundan kaput hizasına kadar çıkarırsanız hava filtresinden su emme olasılığı çok yüksek. Böyle bişey olsaydı aracınız cekişten düşmez komple stop eder ve tekrar calişmazdi.
 
Araba suyun içine girdiğinde genellikle motor ve diğer önemli parçaları için ciddi hasarlar oluşabilir. Örneğin, su motorun içine girdiğinde silindirlere su girebilir ve yanma gerçekleşmeyebilir, bu da motorda durmaya neden olabilir. Ayrıca, motorun iç aksamı da suyun neden olabileceği hasara maruz kalabilir.

Eğer araç su altında kalırsa, zamanla büyük hasarlara yol açabilir. Elektronik aksamda sorun yaratabilecek kadar suyun altında kalmadıysa, paslanmış veya korozyona uğramış kısımları kolayca yenileyebilirsiniz. Ancak, büyük hasarlar söz konusu ise, aracı tamir etmek ve bazı parçaları değiştirmek gerekebilir.

Araba suyun altında kalması durumunda, uzun süre boyunca suyun etkisine maruz kalan araç, ciddi şekilde hasar görebilir. Araç içine su girmesi durumunda da çeşitli bölgelerden su sızabilir. Açılır tavanın zarar görmesi durumunda aracın içine su sızması yaygın bir problemdir.

Araç yangınları genellikle benzin sızıntısı, aşınmış benzin hortumları, elektrik aksamındaki aşırı akım gibi sebeplerden kaynaklanabilir. Araçta yangın çıkmasını tetikleyen faktörler araç sahipleri için önemli bir konudur ve bu gibi durumlar ciddi hasarlara yol açabilir.

Son olarak, yağmur suyu genellikle arabaya zarar vermez ancak suyun yüksek hızda ve yoğun bir şekilde araca girmesi durumunda hava filtresinden su emme gibi problemlere neden olabilir. Bu durumda aracın cekişinin düşmesine ve hatta aracın tamamen stop etmesine neden olabilir. Bu gibi durumlarda dikkatli olmak ve gerekli önlemleri almak önemlidir.
 
Geri
Üst