AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Araba neden kalkis yapmaz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Araba neden kalkış yapmaz?​

Aks Kesmesi Bu dişler, dönme kuvvetinin iletilmesini sağlar. Ancak zamanla iletilen kuvvet sebebiyle boşluklar oluşur. Oluşan boşluk büyür ve aks kesilir. Aks kesilince kuvvet iletilemez bu durumda da araç hareket edemez.
Araba gaza basınca neden gitmez?
Arabada gaz yememe olarak tarif edilen terim ve tekleme sorunları araçtaki birkaç sistemle ilişkilidir. Bunlar; ateşleme, yakıt ve filtre, supap ve eksantrik ayarları, egzoz ve katalizör sistemleridir. Bu 4 sistemden birinde oluşabilecek sorun veya sorunlar aracın gaz yememesine yol açabilir.

Aracın çekiş gücü neden düşer?​

Özellikle araçların bakımlarının düzenli yapılmaması kalitesiz yakıt kullanılması ve yağ değişiminin zamanında yapılmaması, aracı çekişten düşürür.Gaz beyninin gaz ayarı düzgün değilse ve hava ayarında sorun varsa, veya karbüratör hava alıyorsa, araç çekişten düşer.
Araç neden Hizlanmaz?
Hızlanmayan bir arabanın en yaygın nedeni, zayıf bir hava-yakıt karışımıdır. Kütle hava akışı sensörü motora giren havayı ölçer ve motor kontrol ünitesi (ECU) motora ne kadar yakıt enjekte edilmesi gerektiğini hesaplar.
Subap ya da Egzantirik Ayarlarından Kaynaklanan Arızalar. Yakıt ve Filtre Sisteminden Kaynaklanan Arızalar. Ateşleme Sisteminde Yer Alan Arızalar. Katelizatör ve Egzozdan Kaynaklanan Arızalar.
Araç rampada neden çekmez?
Aracın debriyaj balatalarında yaşanan sıkıntılar, kalitesiz yakıt kullanımı veya yakıt filtresinde yaşanan bi sıkıntı olabilir. Bu sorunların tamamı aracın fiziksel olarak arızalı olduğu durumlardan meydana gelir. Bir farklı ve genel bir durum ise araçların gaz tepkime gecikmesinden kaynaklanmaktadır.

Arabanın çekiş gücü nasıl arttırılır?​

İşte düzenli olarak yapmanız gereken araç performans arttırma işlemleri:
- Depo temizliği. Araçların depolarında biriken kirler, performansı düşürdüğü gibi, araca zarar da verir.
- Motor yağı
- Fren hidroliği.
- Klima gazı
- Soğutma sistemi.
- Antifriz.
- Soğuk hava subabı
- Performans lastikleri.
 
Geri
Üst