AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Araba nasil calistirilir manuel?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Araba nasıl çalıştırılır manuel?​

Debriyaja basıldıktan ve vites boşa alındıktan sonra aracın kontağı çevrilmelidir. Daha sonra aynı anda frene basılmalıdır. Ayağın frene basılmasının ardından el freni indirilmeli ve vitesi geri ise R, ileri ise 1’e alıp yavaş bir şekilde debriyaj ve gaz ilişkisi kurulmalıdır.

Manuel arabada vites neye göre değiştirilir?​

Vites yolda giderken kademeli bir şekilde devir her 2000’e geldiğinde atılır. Standart bir otomobil kullanımında arabanın kontrollü bir şekilde hızlanmasını istiyorsak devir göstergesi 2000’e geldiği anda vites değiştirmeliyiz.

Araba nasıl kullanılır püf noktaları?​

Araba nasıl kullanılır püf noktaları?
Ancak araba kullanmanın püf noktalarından derlediğimiz bu kılavuzun işinize yarayacağını umuyoruz.
- – Kullandığınız arabayı tanıyın.
- – Trafik dilini öğrenin.
- – Pratik yapın.
- – İdeal oturuş ayarlarınızı yapın.
- – Direksiyon hakimiyeti edinin.
- – Vites değişimlerine dikkat edin.

Araba nasıl kullanılır adım adım?​

Arabayı çalıştır.
- İşe, debriyaj pedalına basarak başla.
- Arabayı çalıştırdıktan sonra ayağını fren pedalına bas ve el frenini indir.
- İleri gideceksen arabayı 1. vitese aI.
- Ayağını debriyajdan yavaşça çekerken gaz pedalına yavaşça bas.
- Motorun hızlandığını duyacak, sonra debriyajın “kavradığını” duyacak ve hissedeceksin.

Araba ilk kalkış nasıl yapılır?​

ayarlarımızı yaptıktan sonra ilk önce sol ayağımızla debriyaj pedalına sonuna kadar basacağız ve sonrasında vitesimizi boşa alıp marşa basarak (kontak anahtarını çevirip) aracımızın motoruna ilk hareketi vermiş olacağız. Bundan sonra yapmamız gereken şey sağ ayak fren pedalında beklerken el frenini indirmek.

Manuel Arabayı çalıştırırken debriyaja basılır mı?​

Manuel Arabayı çalıştırırken debriyaja basılır mı?
Arabayı çalıştırırken debriyaja basılması, marş motoruna binen yükü azaltacak ve aküden daha az akım çekilerek otomobilin çalışmasını sağlayacaktır. Özetle marşa basarken debriyaja basılır mı sorusuna hem aracın ömrü hem de güvenlik açısından evet diyebiliriz.
2 viteste en fazla kaç kilometre hız yapılır?​
Vitesler aracın gücünü, motorun devrini ve hızını ayarlar: 2.Vites: Minimum hız limiti 10 KM – Maksimum hız limiti 60 KM olup, 40 KM hızı aştıktan sonra üçüncü (3.) vitese geçilir. 3.Vites: Minimum hız limiti 30 KM – Maksimum hız limiti 80 KM olup, 70 KM hıza ulaşıldığında dördüncü (4.) vitese geçilir.
Hangi devirde vites değiştirilir?​
VİTES GEÇİŞİ-HIZ İLİŞKİSİ Öncelikle vites geçişlerini doğru devirlerde yapmak gerekir. Örneğin 50 km hızda 4. ya da 5. vitese çıkmış olmak gerek. Motor devri yaklaşık 1000 d/d’ye düştüğünde 1. vitese geçip, dizel araçlarda 2000 d/d ve benzinli araçlarda 2400 d/d devirde vites yükseltmek ideal olandır.

Direksiyon hakimiyeti nasıl sağlanır?​

Direksiyon hakimiyeti nasıl sağlanır?
Direksiyon hakimiyetini sağlamak isteyen acemi sürücüler, öncelikle direksiyonu yumuşak ve ani olmayan hareketlerle kontrol etmelidir. Geliştirme sürecinde kişinin manevra, sağ ve sol dönüşlerde sinyal verme, dur ve kalk çalışmaları, yokuşta kalkma ve durma gibi pratikleri mutlaka yapması gerekir.

Araba kullanmayı öğrenmek ne kadar zaman alır?​

Gerekli eğitimleri aldığınız takdirde araba kullanmayı öğrenmek yaklaşık 1 ay sürer. Ancak araba sürme konusunda uzmanlaşmanız ve iyi bir sürücü olmanız için seneler geçmesi gerekir.

Debriyaj ne zaman kullanılır?​

Aracı ilk hareket ettireceğiniz zaman da debriyajı kullanırsınız. Debriyajdan ayağınızı yavaşça çekerken hafifçe gaza basmanız rahat bir şekilde aracınızı hareket ettirmenizi sağlar. Yine aracınızı durdurmak istediğinizde frene sert bir şekilde basmak yerine debriyaj ile birlikte hafif basmanız yerinde olacaktır.

Araba kullanmak ne kadar zamanda öğrenilir?​

Araba kullanmak ne kadar zamanda öğrenilir?
 
Araba kullanmak oldukça önemli ve öğrenilmesi gereken bir beceridir. İşte araba kullanmanın temel püf noktaları ve adımları hakkında detaylı bilgiler:

1. Arabayı çalıştırmak için:
- Debriyaj pedalına basarak işe başlayın.
- Arabayı çalıştırdıktan sonra ayağınızı fren pedalına basın ve el frenini indirin.
- İleri gitmek için arabayı 1. vitese alın.
- Ayağınızı debriyajdan yavaşça çekerken gaz pedalına yavaşça basın.
- Motorun hızlandığını duyacak ve debriyajın "kavradığını" hissedeceksiniz.

2. Araba ilk kalkış nasıl yapılır?
Ayarlarınızı yaptıktan sonra sol ayağınızla debriyaj pedalına sonuna kadar basın ve vitesi boşa alın. Sonrasında marşa basarak aracınızın motoruna ilk hareketi verin. Sağ ayağınız fren pedalında beklerken el frenini indirme işlemini gerçekleştirin.

3. Vites değişimi:
- Vitesler aracın gücünü, motorun devrini ve hızını ayarlar. Örneğin, 2. viteste minimum hız limiti 10 km, maksimum hız limiti 60 km'dir.
- Vites değişikliği-hız ilişkisine dikkat ederek doğru devirlerde vites geçişlerini yapmalısınız. Örneğin, 50 km hızda 4. ya da 5. vitese çıkmak gerekebilir.

4. Direksiyon hakimiyeti sağlama:
- Direksiyon hakimiyetini sağlamak isteyen sürücüler, yumuşak ve kontrollü hareketlerle direksiyonu kullanmalıdır. Yavaş ve düzenli dönüşler yaparak pratik yapmalıdırlar.

Araba kullanmayı öğrenmek kişiden kişiye değişebilir, ancak genelde temel becerileri öğrenmek bir ayı bulabilir. Uzmanlaşmak ise yıllar alabilir. Debriyajı kullanmak ise aracı ilk hareket ettireceğiniz ve durduracağınız zamanlarda önemlidir. Yavaşça çekerek veya basarak aracı kontrol altında tutabilirsiniz.
 
Geri
Üst