AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Araba lastigi ne kadar dayanir?

Editör

Yeni Üye

Araba lastiği ne kadar dayanır?​

Lastikler satın alınırken JATMA’nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.

Araç lastikleri kaç yılda bir değişir?​

Araç lastikleri zorlu koşullara adapte olabilecek şekilde geliştirilir. Kullanım süresine, aracın ağırlığına ya da sürüş şekline göre lastik ömrü uzayıp kısalabilir. Ancak her ne olursa olsun lastikler, hiç kullanılmamış olsalar bile üretim tarihlerinden itibaren raf ömrü olan 10 sene sonunda değiştirilmelidir.

Sıfır lastik ömrü ne kadardır?​

Sıfır lastik ömrü ne kadardır?
Araç lastiklerinin kullanım ömrü montaj işleminden itibaren 4-6 yıl arasındadır. Elbette bu değerler, kullanım ile de doğrudan orantılıdır. Lastik diş derinliği gibi faktörler elverişli olduğu sürece lastiklerinizi 6 yıla kadar gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

5 yıllık kış lastiği kullanılır mı?​

Kış lastiklerinde diş derinliğini 3 mm ye getirmeden değiştirmek en idealidir. Lastiklerinizin araca ilk montajından yani ilk kullanımından itibaren 5 yıl geçti ise gene artık değiştirilme zamanları gelmiş demektir. Lastik ömrü araca takıldıktan sonra 5 senedir.

10 yıllık sıfır lastik alınır mı?​

Lastiklerin kullanım ömrü doğru saklama koşullarında 10 yıldır. Bu bilgi ise Ankara Ticaret Odası olsun, ünlü lastik dergileri olsun her yerde açıklanmış net bilgidir. 5 yıllık bir lastiği alıp, 5 yıl daha rahatlıkla kullanabilirsiniz, dedi.

6 yıllık kış lastiği kullanılır mı?​

6 yıllık kış lastiği kullanılır mı?
iyi markalarda yaz lastikleri veya 4 mevsim lastiklerinde maksimum ömür 10 yıl olarak belirtilir. kış lastiklerinin hamurlanın farklı olmasından ötürü ömürleri maksimum 6 yıldır.

6 yıllık sıfır lastik alınır mı?​

Lastik alırken üretim tarihi ne olmalı?​

Ülkemizde araç altında lastiklerin 3-5 yıl kullanıldığını dikkate alırsak, bayilerden lastik alırken 5 yıldan daha eski üretim tarihi olan lastikleri almamaya özen gösteriniz.

Tarihi geçmiş lastik kullanılır mı?​

Tarihi geçmiş lastik kullanılır mı?
“Binek ve hafif ticari araçlara yönelik kullanılmış veya kullanılmamış (yedek-stepne dahil) lastikler üretim tarihinden sonra on (10) yaşını doldurmuş ise,gözle görünür herhangi bir hasara veya şekil bozukluğuna sahip olmasa dahi ya da diş dibi derinliği kullanım için yeterli gözükse dahi yenileri ile değiştirilmelidir …

Araba lastiği ne kadar dayanır sorusuna detaylı bir cevap vermek gerekirse;

- Lastiklerin genel olarak ortalama ömürleri 6 ila 10 yıl arasındadır.
- Lastiklerin ömrü üretim tarihinden itibaren 10 yıldır, yani raf ömrü 10 yıldır ancak kullanım süresi farklılık gösterebilir.
- Eğer lastikler doğru şekilde saklanmış ve kullanılmışsa, 2 yıl önce üretilen bir lastiğin kullanım ömrü 8 yıl daha devam edebilir.
- Araç lastiklerinin kullanım ömrü, montaj yapıldığı andan itibaren 4 ila 6 yıl arasında değişebilir. Ancak bu süre, kullanım şartlarına ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir.
- Kış lastikleri için ise genellikle 6 yıl ömür belirtilmektedir. Ancak kış lastiklerinde diş derinliği 3 mm'ye ulaştığında değiştirilmesi tavsiye edilir.
- Lastik alırken üretim tarihine dikkat etmek önemlidir. Ülkemizde araç altında 3-5 yıl kadar lastik kullanıldığı göz önünde bulundurulursa, 5 yıldan daha eski üretim tarihine sahip lastiklerin tercih edilmemesi önerilir.
- Tarihi geçmiş lastiklerin, yani üretim tarihinden itibaren 10 yıl geçmiş lastiklerin kullanılmaması ve yenileri ile değiştirilmesi tavsiye edilir.

Genel olarak araç lastiklerinin belirli bir yaş aralığında değiştirilmesi önemlidir çünkü lastiklerin performansı, güvenliği ve sürüş konforunu etkileyebilir. Bu nedenle belirli aralıklarla lastiklerin kontrol edilmesi ve gerektiğinde değiştirilmesi önemlidir.

Geri