- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.137
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Araba koltuğu ne ile temizlenir?
Deri koltukları temizlerken çamaşır suyu vb. ağartıcı özelliğe sahip kimyasal maddeleri kesinlikle kullanmayın. Deri araç koltuğunuzu temizlerken vazelin kullanabilirsiniz, temiz bir bez ya da sünger üzerine az miktarda vazelin sürerek koltuklarınızı silebilirsiniz.Araba konsolu ne ile temizlenir?
Araba İçi Temizliği: Gösterge Paneli ve Konsol Neyse ki bu alanları temizlemek oldukça kolay, sadece bir köpük uygulayıcı ped, yumuşak mikrofiber, bir iç temizlik maddesi ve bir kutu WD-40 alın. Doğrudan vinilin üzerine püskürtüp her yeri ıslatmaktansa temizleyiciyi doğrudan pede uygulayın, sıvının emilmesini bekleyin.Arabanın dışı ne ile temizlenir?
Oto şampuanını, içerisinde temiz su olan kovanın içerisine yeterli miktarda koyun. Ardından arabanızı yukarıdan aşağıya, araba boyasına zarar vermeyecek yumuşak bir süngerle dairesel hareketler yaparak temizlemeye başlayın. Camları ve kaputu da sünger yardımıyla silin.
Pencere camı en iyi nasil temizlenir?
Camların iç kısmını nemli bir bezle, camların dışını ise ılık suyun içerisine batırdığınız ve fazla sudan arındırdığınız bir fırça ile silerek tozlardan kurtulabilirsiniz. Bu aşamadan sonra cam temizleyici ürünlerinizi kullanarak camları silmeye başlayabilirsiniz.Arabanın içi hangi deterjanla temizlenir?
Araç koltuk yıkama işlemi için ise önce bir kovayı soğuk su, ikinci kovayı ise sıcak su ile doldurun. Sıcak su bulunan kovanızın içine normal çamaşır deterjanı ekleyin. Bu aşamada Omo Active Sıvı Deterjan gibi kaliteli bir çamaşır deterjanı kullanabilirsiniz.Araba torpidosu ne ile temizlenir?
Temizlik sırasında özel temizleyiciler ve fırçalar yardımı ile torpido ve plastik aksam temizlenir sonrasında ise mikrofiber bez yardımı ile kurulanır. Silikon ile parlatma işlemi plastik aksama zarar vereceğinden zaman zaman çeşitli işletmelerce uygulanan bu işlemi aracınıza yaptırtmamanızı tavsiye ediyoruz.
Kaporta temizliği için yumuşak bir sünger kullanmak çok daha sağlıklı ve güvenli bir yöntem olacaktır. Aracınızı temizlerken bezler çok önemlidir. Dış mekanın yıkama işlemi bittikten sonra geniş bir mikrofiber bez ile araç kurulanmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken konu aracınızı mümkünse gölgede yıkamanızdır.
Standart silme bezi yerine, gazete kağıdı kullanarak arabanızın camlarının maksimum düzeyde parlamasını sağlayabilirsiniz. Seçtiğiniz temizlik ürününü arabanın camlarına sıkın ve gazeteyle silin. Aynı zamanda güderi parçası kullanarak da arabanızda göz alıcı parlaklık sağlamanız mümkün.
Camları iz bırakmadan nasıl silinir?
Şampuanla cam silme en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. Kovanızın içine koyacağınız dali şampuanlı su ile önce camlarınızı siliyorsunuz. Sonra kuru bir bezle kurulama işlemini yaptıktan sonra kese kağıdı ile tekrar siliyorsunuz. Camlarınızın parlaklığına inanamayacaksınız.
Araç içi nasıl temiz tutulur?
Arabanızı Temiz Tutmanın 8 Yolu- Araba Yıkamayı Standart Haline Getirin.
- Aracınızdan Her İndiğinizde Gereksiz Birkaç Bir Şey Alın.
- 3. Aracınızda Çöp Poşeti Bulundurun.
- Aracınızı Kapalı Bir Yere Park Etmeye Çalışın.
- Ani Kirlenmelerde Hızlı Aksiyon Alın.
- Arabaya Binerken Ayakkabılarınızı Silkeleyin.
Araba koltuğunda kan lekesi nasıl çıkar?
Tuz ve suyu karıştırarak bir macun kıvamına getirin. Oluşan bu karışımı koltuğun üzerinde bulunan kan lekesinin üzerine sürün. Bulaşık süngeri ile lekenin bulunduğu bölgeyi ovalayın. Kurumuş kan lekesini çıkarmanın en kolay yollarından biri lekeye diş macunu sürmektir.Araba koltuğu ter lekesi nasıl çıkar?
Bir kova suyun içine ve ağartıcı özelliği olmayan temizlik sıvısını karıştırın. Bir bezi bu karışımla ıslatıp koltukları silin. Ardından bir fırça kullanarak lekeli bölgeleri fırçalayın. Sonra temiz su ve bezle güzelce durulayın.