Araba kac gunde bir calismali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
171.662
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Araba kaç günde bir çalışmalı?​

Eğer hava çok sıcak veya çok soğuksa aracınızı 2-3 günde bir çalıştırmanızı tavsiye ederiz. Normal zamanlarda ise 1 haftalık süreçlerde arabaların çalıştırılması tavsiye ediliyor. 2.

Araba çalışmadan kaç gün durur?​

Araba Kaç Gün Çalışmazsa Akü Biter? Aslına bakarsanız bu sorunun tam cevabı bulunmuyor. Araç sahiplerinin tecrübelerine göre çok soğuk ve çok sıcak havalarda akü hızla tükenebilmektedir. Eğer hava çok soğuk veya çok sıcaksa aracınızı 2-3 güne bir çalıştırmanızı tavsiye ederiz.
Aku bitmemesi icin ne yapmali?
Uzun süreli parklarda aracın aküsünün bitmemesi için haftada bir 10 dakika çalıştırmak yeterli olur. Ancak bunun yerine kutup başını sökerek aracı parka öyle bırakmak en iyi çözüm olacaktır.
Araba kaç sene kullanılmalı?
Normal kullanım şartlarında, otomobillerin ortalama ekonomik ömürlerinin 10 yıl olduğu söylenir. Aslında bu süre, araç sahiplerinin ne kadar özenli ve dikkatli olduğuna göre değişiyor.

Uzun süre çalışmayan araçta ne olur?​

Uzun süre çalıştırılmayan araçların aküleri boşalabilir ve bu durum acil durumlarda büyük sorun yaratabilir. Bunun dışında uzun süre hareketsiz kalan araçların lastikleri hareketsizlikten kaynaklı olarak deforme olabilir veya balans sorunları doğurabilir.

Durduk yere akü neden biter?​

Ancak çok basit bir tanımla, çok soğuk hava koşulları, araçtaki klima gibi elektrik tüketen unsurlar, sıklıkla kısa mesafeli araç kullanımı akünün çabuk bitmesinin nedenleri arasındadır. Düşük sıcaklıklar da akünün düşmanı. Aşırı soğuk hava akünün performansı en çok zorlayan etken.
Kullanılmayan akü nasıl saklanır?
Aküler eğer deşarj olmuş vaziyette depolanır ise hasar görürler. Bütün aküler serin ve kuru bir yerde saklanmalı, ayrıca sulu akümülatörler düz konumda ve birbiri üzerine konacaksa aralarına muhakkak ayırıcı (Ör: strafor) yerleştirerek depolanmalıdır. Akü üstleri temiz olmalıdır.
 
Geri
Üst