AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ara donemde yatay gecis olur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ara dönemde yatay geçiş olur mu?​

Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.

Ortalama ile bölüm değiştirilir mi?​

Ortalama ile bölüm değiştirilir mi?
Üniversiteler (Kurumlar) arası Yatay Geçiş İşlemi Bu işlem için öncelikle not ortalamanızın yeterli olması gerekiyor. Üniversiteler arası yatay geçiş işlemi yapmak istiyorsanız kayıtlı olduğunuz programdaki not ortalamanızın en az 100 üzerinden 60 olması gerekmektedir.

Ara dönem yatay geçiş nasıl yapılır?​

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.

Bahar yarıyılında yatay geçiş yapılır mı?​

Bahar yarıyılında yatay geçiş yapılır mı?
Merkezi Yerleştirme İle Yatay Geçiş Öğrencilerin kayıt oldukları yıldaki merkezi yerleştirme puanı geçmek istedği yükseköğretim programının taban puanı eşit ve yüksek olması durumunda yatay geçiş yapabilirler. Başvuru Bahar dönemi için Aralık ve Ocak ayı olabilir.
Üniversite de bölüm değiştirme nasıl olur?​
Üniversiteye yerleştikten sonra isterseniz tekrar üniversite sınavına girmeden de okuduğunuz bölüm değiştirmek mümkün. Bu geçişlere de programlar arası yatay geçiş deniliyor. Bu geçişi okuduğunuz üniversitede başka bir bölüme geçerek de yapabilirsiniz. Buna da kurum için yatay geçiş deniliyor.

Ortalama ile yatay geçiş nasıl yapılır?​

Ortalama ile yatay geçiş nasıl yapılır?

Üniversiteden başka bir üniversiteye geçiş nasıl yapılır?​

Bahar dönemi GANO ile yatay geçiş yapılır mı?​

Bahar dönemi GANO ile yatay geçiş yapılır mı?
Eğer 6 yıllık eğitim veren lisans bölümünde okuyorsanız yalnızca 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10. yarıyıllarda ortalama ile yatay geçiş yapabilirsiniz. 2 yıllık eğitim veren önlisans bölümünde ise yalnızca 2 ve 3.yarıyıllarda (1.yılın bahar dönemi ve 2.yılın güz dönemi) ortalama ile yatay geçiş yapabilirsiniz.

Lisans öğrencileri bahar döneminde yatay geçiş yapabilir mi?​

Öğrencilerin kayıt oldukları yıldaki merkezi yerleştirme puanı geçmek istedği yükseköğretim programının taban puanı eşit ve yüksek olması durumunda yatay geçiş yapabilirler. Başvuru Bahar dönemi için Aralık ve Ocak ayı olabilir.
 
Ara dönemde yatay geçiş yapılıp yapılamayacağı konusunda detaylı bilgi vermek isterim:

Yatay geçiş genellikle birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Ancak bazı üniversiteler dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin vermektedir. Özetle, birinci yıldan son yıla kadar yatay geçiş yapabilirsiniz, ancak son yılda yatay geçiş yapılamaz.

Yatay geçiş için aranan ilk şart not ortalamasıdır. Üniversiteler genellikle en düşük not ortalamasını kendileri belirler ve bu genellikle 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilirler.

Merkezi Yerleştirme ile Yatay Geçişte ise öğrenciler, kayıt oldukları yıldaki merkezi yerleştirme puanları ile geçmek istedikleri yükseköğretim programının taban puanı arasında eşitlik veya üzerinde bir puana sahipse yatay geçiş yapabilirler. Başvuru süreci ise genellikle Bahar dönemi için Aralık ve Ocak aylarında gerçekleştirilir.

Son olarak, GANO ile yatay geçiş sürecinde ise 6 yıllık lisans programları için sadece belirli yarıyıllarda (3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10. yarıyıllar) ortalama ile yatay geçiş yapılabilir. Benzer şekilde, 2 yıllık önlisans programları için ise yalnızca belirli yarıyıllarda (2 ve 3.yarıyıllar) ortalama ile yatay geçiş yapılabilir.

Umarım bu detaylı açıklamalar yatay geçiş süreci hakkında size yardımcı olmuştur. Sorularınızı sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst