AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ar-Ge nin kurumlar icin onemi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ar-Ge nin kurumlar için önemi nedir?​

Ar-Ge’nin amacı bilimsel ve teknik bilgi birikimini artırarak bu bilgilerin yeni uygulamalarda kullanımını ile yeni projeler üretebilmektir. Aslında bakınca Ar-Ge yaşadığımız teknoloji dünyasında önemli bir yer tutmaktadır; çünkü teknolojinin daha da ilerlemes,ni sağlayan ana olay Ar-Ge’nin sürdürülmesidir.

Ar-Ge stajı nedir?​

Tasarım (AR-GE) Stajı İşletmelerin veya fabrikaların projelendirme, ürün geliştirme, mühendislik ve AR-GE departmanlarında yapılan staja denir. Öğrenciler, staj yapılan işletmenin proje ve AR-GE departmanlarında aktif olarak çalışmalara katılmaları tavsiye edilir.
Ar-Ge türleri nelerdir?
 Ar-ge kavramı üç ayrı faaliyeti türünü kapsar: 1. Temel araştırma, 2. Uygulamalı araştırma, 3. Deneysel geliştirme, (Geliştirme?)

Ar-Ge nedir TDK?​

“araştırma ve deneysel geliştirme (ar-ge), insan, kültür ve toplumun bilgisinden oluşan bilgi dağarcığının artırılması ve bu dağarcığın yeni uygulamalar tasarlamak üzere kullanılması için sistematik bir temelde yürütülen yaratıcı çalışmalardır.

Nasıl ar-ge merkezi olunur?​

Ar-Ge Merkezi Olmak İçin Ön Şartlar Nelerdir?
- Ar-Ge birikimine ve sistematik proje yönetim tecrübesine sahip olmak.
- Belirli NACE kodları haricindeki sektörlerde azami sayıda tam zaman eş değer 15 Ar-Ge personeli istihdam etmek.
- İşletmenin diğer faaliyetlerinden ayrı bir şekilde örgütlenmiş ve kontrol edilebilir bir birime.
Ar-Ge personeli kimdir?
Eğitim, bilim ve teknolojinin gelişmesini sağlayacak yeni bilgileri elde etmek veya mevcut bilgilerle yeni malzeme, ürün ve araçlar üretmek, bilgiye dayalı sistematik olarak yeni projeler üretebilmek, süreç ve hizmetler oluşturmak veya mevcut olanları geliştirmek amacı ile düzenli çalışmalar yapan kişidir.
Her sektörün kendi dalında mühendisliğinden mezun olmak gerekir. Yani kimya sektöründe Ar-Ge Mühendisi olarak çalışmak için Kimya Mühendisliği mezunu olmak gerekirken, gıda sektöründe Ar-Ge mühendisi olmak için ise Gıda Mühendisliği bölümü mezunu olmak gerekir.
Bir AR-GE mühendisinin kazandığı maaşı detaylı olarak incelediğimizde ortaya çıkan tablo şöyledir; İşe yeni başlayan mühendisin maaşı 2.820 ile 10.020 arasında ortalama 5.460 TL’ye denk gelir. Zaman içerisinde deneyim sahibi olan kıdemli bir mühendis, 6.170 ile 15.110 arasında ortalama 9.770 TL kazanır.
 
Geri
Üst