AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Apple nasil bir firma?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Apple nasıl bir firma?​

Apple Inc. ya da eski adıyla Apple Computer Inc., merkezi Cupertino’da bulunan; tüketici elektroniği, bilgisayar yazılımı ve kişisel bilgisayar tasarlayan, geliştiren ve satan Amerikan çok uluslu şirket.

Apple uzman ne iş yapar?​

Müşterilerin mağazaya girdiklerinde karşılaştıkları ilk kişi olmanızın dışında, onları yönlendirecek, önerilerde bulunacak, satış yapacak ve hatta yeni ürünlerin kurulumunu sağlayacak kişi de sizsiniz. Mağaza içinde, görsel düzeni korumak ve ekip üyelerine yardımcı olmak gibi başka görevleriniz de bulunmakta.

Apple de teknisyen olmak için ne yapmak gerek?​

Apple de teknisyen olmak için ne yapmak gerek?
Apple’ın SVC-16A ve iOS-16A olmak üzere iki adet sınavı yer alıyor. 2 saat süren ve geçmek için %80 başarı oranı aranan bu sınavları geçmeniz durumda, sertifikalı bir Apple teknisyeni olmuş oluyorsunuz. SVC-16A sınavında ESD Önemleri ve Güvenlik olmak üzere iki bölüm yer alıyor.

Apple Yetki Belgesi nasıl alınır?​

Apple Kimliğinizi kullanarak bir Teknisyen Kimliği oluşturma certifications.apple.com adresine gidin ve Apple Kimliğinizle giriş yapın. Teknisyen Kimliğiniz otomatik olarak oluşturulur.

Telefon Teknisyeni Nasıl Olunur?​

GSM teknisyeni olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Dört senelik eğitim veren meslek liselerinin Telekomünikasyon, Mekatronik veya Elektronik Haberleşme bölümlerinden mezun olarak mesleği icra etmek mümkündür.

Türkiye’de Apple hissesi nasıl alınır?​

Türkiye’de Apple hissesi nasıl alınır?
Hisse senedi almak için,
- Hisse senedi almaya imkân sağlayan bankalar üzerinden bir yatırım hesabı açın, sonrasında Apple hisselerini istediğiniz miktarda satın alabilirsiniz.
- Apple hissesi almak için aracı olduğunuz siteler üzerinden ilk adım için arama kısmından AAPL sembolünü aratın veya direk APPLE olarak aratın.
Apple nasil girilir?​
Android uygulamasından, Windows uygulamasından veya herhangi bir web tarayıcısından giriş yapmak için Apple ile Giriş Yap’a dokunun, sonra Apple kimliğinizi ve parolanızı girin. Apple ile Giriş Yap, Apple kimliğiniz için iki faktörlü kimlik doğrulamayı gerektirir.

Apple, tüketici elektroniği, bilgisayar yazılımı ve kişisel bilgisayar tasarlayan, geliştiren ve satan Amerikan çok uluslu bir şirkettir. Şirketin merkezi Cupertino'da bulunmaktadır. Apple'ın ürünleri arasında popüler iPhone, iPad, Mac bilgisayarları ve Apple Watch gibi ürünler bulunmaktadır. Ayrıca Apple aynı zamanda yazılım alanında da önemli ürünlere imza atmaktadır, örneğin macOS işletim sistemi ve iOS mobil işletim sistemi.

Apple mağazalarında çalışan Apple uzmanları, müşterilerle doğrudan iletişim kuran ve onlara ürünler hakkında bilgi veren kişilerdir. Mağaza içinde müşterilere ürünler hakkında önerilerde bulunmak, satış yapmak, yeni ürünlerin kurulumunu sağlamak gibi görevler yerine getirirler. Aynı zamanda mağazanın görsel düzenini korumak, ekip üyelerine yardımcı olmak gibi sorumlulukları da vardır.

Apple'da teknisyen olmak istiyorsanız, öncelikle Apple'ın SVC-16A ve iOS-16A sınavlarını geçmeniz gerekmektedir. Bu sınavlardan başarıyla ayrılarak sertifikalı bir Apple teknisyeni olabilirsiniz. SVC-16A sınavı ESD Önemleri ve Güvenlik konularını içermektedir. Teknisyen kimliği oluşturmak için ise Apple Kimliği'nizi kullanarak certifications.apple.com adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Telefon teknisyeni olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Ancak, Telekomünikasyon, Mekatronik veya Elektronik Haberleşme gibi alanlarda eğitim almış olmanız sizin için faydalı olacaktır.

Türkiye'de Apple hissesi satın almak istiyorsanız, bu işlemi hisse senedi alımı yapabilen bankalar üzerinden veya aracı kurumlar aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Bir yatırım hesabı açarak istediğiniz miktarda Apple hissesi satın alabilirsiniz. Aracı kurumların internet siteleri üzerinden Apple hisselerini aratarak alım yapabilirsiniz.

Apple'a giriş yapmak için, Android uygulamasından, Windows uygulamasından veya herhangi bir web tarayıcısından Apple ile Giriş Yap'a dokunarak Apple kimliğinizi ve parolanızı girmeniz gerekmektedir. Apple ile Giriş Yap işlemi sırasında iki faktörlü kimlik doğrulamasının gerekliliği unutulmamalıdır.

Geri