AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Apple hangi yazilimi kullaniyor?

Editör

Yeni Üye

Apple hangi yazılımı kullanıyor?​

Swift; iOS, Mac, Apple TV ve Apple Watch uygulamaları geliştirmek için Apple tarafından oluşturulmuş güçlü ve kullanıcı dostu bir programlama dili.

iOS ne demekdi?​

iOS (eski adıyla iPhone/iPad OS) Apple’ın başlangıçta iPhone için geliştirdiği ancak daha sonra iPod touch ve iPad’de de kullanılan mobil işletim sistemidir. 2007-2010 yılları arasında “iPhone OS” isminde idi.

iOS ve Android ne demek?​

iOS ve Android ne demek?
Bilindiği gibi Android işletim sistemi Google tarafından, iOS ise Apple tarafından geliştiriliyor. Android, Linux tabanlı ve açık kaynak kodlu bir işletim sistemi sayılırken iOS ise tamamen kapalı olarak işliyor.

iOS ne ile yazıldı?​

Swift, Apple tarafından iOS ve macOS platformlarına iOS ve Mac uygulamaları geliştirmek için oluşturulan, derlenerek çalışan güçlü ve kullanımı kolay, nesne yönelimli bir programlama dili.

Swift hangi dil?​

Swift, nesne tabanlı (Objected Oriented Programming) bir programlama dilidir. Günümüzde Python, Java, Ruby, C++ gibi birçok popüler programlama dili nesne tabanlı çalışmaktadır. Tabii ki bir yazılım dilinin iyi bir yazılım dili olabilmesi için iyi bir topluluğa ihtiyacı vardır.

iPhone kaç olduğunu nasıl anlarız?​

iPhone kaç olduğunu nasıl anlarız?
iPhone model numarası bulma
- Ayarlar > Genel > Hakkında kısmına geldikten sonra model numarası yazan yerin karşısındaki alana tıklama.
- iPhone 7 öncesi cihazlar için telefonun kasasına bakmak.
- iPhone 8 sonrası cihazlar için ise sim tepsini çıkarmak ve aradaki boşluğa bakmak.
iOS cihaz ne demek?​
Kapalı işletim sistemlerinden olan iOS (iPhone Operating System), Apple markasının iPhone, iPod Touch ve iPad modeli teknolojik ürünlerinde kullanılmaktadır. Adından da anlaşılacağı üzere iOS, iPhone modeli mobil cihazlar için geliştirilmiştir; fakat ilerleyen zamanlarda iPod ve iPad’lerde de kullanılmıştır.
iPhone işlemcisi nedir?​
A14 Bionic işlemcide toplamda 11,8 milyar transistör bulunuyor. iPhone 11 ve iPad Pro’da kullanılan A13 Bionic’te sadece 8,5 milyar transistör bulunuyordu. A14 Bionic işlemcinin sahip olduğu transistörler, cihazın daha fazla önbellek kapasitesine ve daha gelişmiş özelliklere sahip olacağını gösteriyor.

Swift programlama dili nedir neler yapılabilir?​

Swift programlama dili nedir neler yapılabilir?
Swift, Apple’ın uzun yıllardır süregelen stratejisini devam ettirerek yalnızca Apple ürünlerine uygulama yazmak için kullanılabiliyor. Yani Swift kullanarak macOS, tvOS, iPadOS, watchOS ve iOS yüklü tüm cihazlarda sorunsuzca çalışabilecek uygulamalar geliştirmek mümkün.

iOS uygulama yazmak için hangi programlama dili?​

Apple, Worldwide Developers Conference etkinliğinde Swift’i tanıtmıştır. 2015 yılında açık kaynak bir dil haline getirmiş ve ilk haftadan 60.000’den fazla insan gelişimine katkıda bulunmuştur. Swift, nesne tabanlı bir programlama dilidir.

Apple, genellikle Swift programlama dilini kullanarak iOS, Mac, Apple TV ve Apple Watch gibi platformlar için uygulamalar geliştiriyor. Swift, Apple tarafından oluşturulmuş güçlü ve kullanıcı dostu bir programlama dilidir. Ayrıca, iOS (iPhone/iPad OS) Apple'ın mobil işletim sistemi olarak iPhone, iPod touch ve iPad gibi cihazlarda kullanılır.

iOS ve Android işletim sistemleri arasındaki fark ise şudur: Android, Google tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu bir işletim sistemi iken iOS kapalı bir işletim sistemi olarak Apple tarafından geliştirilir. iOS ve macOS platformları için Swift programlama dili kullanılarak uygulamalar geliştirilebilir. Swift, nesne yönelimli bir programlama dilidir ve iOS için özel olarak tasarlanmıştır.

iPhone'un model numarasını öğrenmek için Ayarlar > Genel > Hakkında kısmına giderek model numarasını bulabilirsiniz. Ayrıca, iPhone 7 öncesi modeller için fiziksel olarak kasaya bakabilirken, iPhone 8 ve sonrası modellerde sim kart tepsisini çıkararak model numarasını kontrol edebilirsiniz.

iOS cihazlar, Apple'ın iPhone, iPod Touch ve iPad gibi teknolojik ürünlerinde kullanılan kapalı bir işletim sistemidir. iPhone'un en son işlemcisi olan A14 Bionic işlemcide 11,8 milyar transistör bulunmaktadır, bu da cihazın daha gelişmiş özelliklere sahip olacağını göstermektedir.

Swift programlama dili, sadece Apple ürünlerine uygulama geliştirmek için kullanılabilen bir dil olarak tasarlanmıştır. Swift kullanılarak macOS, tvOS, iPadOS, watchOS ve iOS gibi Apple ürünlerinde çalışan uygulamalar geliştirilebilir. Apple, Worldwide Developers Conference etkinliğinde Swift'i tanıtarak 2015 yılında bu dili açık kaynak olarak yayınlamıştır. Swift, nesne tabanlı bir programlama dilidir ve geliştiricilere geniş bir platform yelpazesi sunmaktadır.

Geri