AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

App Store’dan nasıl para iadesi alınır?

haberci

Yeni Üye
App Store
para iadesi alma
nasıl yapılır? Bunun mümkün olup olmadığını merak ediyorsanız: Evet, mümkün! Apple, geçtiğimiz yıllarda
App Store’dan yanlışlıkla satın alınan öğeler
için para iadesi sistemini devreye soktu.
Kullanıcılar yanlışlıkla
satın aldıkları veya beğenmedikleri uygulamaları
açıklamalarını belirterek ödemiş oldukları ücreti geri alabiliyordu. App Store para iadesi sistemi uygulama içi satın alma işlemini gerçekleştirip ailesini zora sokan çocuklar olaylarından sonra gündeme gelmişti.
Peki,
App Store’dan para iadesi almak
için yapılması gerekenler neler? Bu rehberimizde App Store’dan yanlışlıkla satın aldığınız veya beğenmediğiniz uygulamaların
ücretlerini
nasıl geri alabileceğinizi anlatıyoruz.
App Store para iadesi alma nasıl yapılır?
1. Adım
:
Buraya
tıklayarak “
Apple Sorun Bildir
” sayfasını açın.
2. Adım
:
Apple
Sorun
Bildir
sayfasına uygulamayı hangi
Apple
Kimliğiniz
ile satın aldıysanız
giriş
yapın
.
3. Adım
:
Apple Kimliğiniz
ile giriş yaptıktan sonra,
son 60
gün
içerisinde satın almış olduğunuz uygulama, oyun, film, müzik ve kitaplar liste halinde görünecek.
4. Adım
:
Para
iadesi
almak istediğiniz uygulama veya içeriklerin bölümünde yer alan “
Sorun
Bildir
” bölümüne tıklayın.
5. Adım
: Sorun bildire tıkladığınız zaman karşınıza çıkan “
Sorun
Seç
” bölümünden sorununuza uygun olan seçeneği işaretleyin.
6. Adım
: Seçmiş olduğunuz sorundan sonra “
Bu sorunu açıklayın
” bölümüne
İngilizce
açıklama yazmanız gerekecek. Bu adımda ileri düzey İngilizce bilmenize gerek yok. Kaba taslak: “
I didn’t want to buy this application. I want refund.
” Yazmanız yeterli olacaktır.
7. Adım
:
Apple
bu açıklamayı dikkate alıyor ve uygulamanın
ücretini
satın almış olduğunuz
kredi
kartına
10
gün
içerisinde
iade ediyor. Uygulama iade edildikten sonra uygulama güncellemelerini yükleyemeyeceğinizi ve indiremeyeceğinizi belirtelim.
:: App Store’dan yanlışlıkla uygulama satın aldınız mı?

App Store'dan para iadesi almak oldukça kolay bir işlem. İşte adım adım nasıl yapabileceğinizi anlatan detaylı bir rehber:

1. **Apple Sorun Bildir Sayfasını Açın:**
İlk olarak [bu bağlantıya tıklayarak](https://getsupport.apple.com) "Apple Sorun Bildir" sayfasını açın.

2. **Apple Kimliği ile Giriş Yapın:**
Açılan sayfada, uygulamayı hangi Apple Kimliği ile satın aldıysanız, o kimlik bilgilerinizle giriş yapın.

3. **Satın Alma Geçmişinizi Kontrol Edin:**
Giriş yaptıktan sonra, son 60 gün içerisinde satın almış olduğunuz uygulama, oyun, film, müzik ve kitaplar listelenecektir. İade talep edeceğiniz ürünü seçin.

4. **Sorun Bildir:**
İade almak istediğiniz uygulama veya içeriğin bulunduğu bölümde "Sorun Bildir" seçeneğine tıklayın.

5. **Sorunu Seçin:**
"Sorun Bildir"i seçtikten sonra karşınıza çıkan liste içinden size uygun olan sorunu işaretleyin.

6. **Açıklama Yapın:**
Seçtiğiniz sorunu belirledikten sonra, "Bu sorunu açıklayın" bölümüne bir açıklama yazmanız gerekecektir. İngilizce açıklama yazmanız gerektiği belirtilmiş. İleri düzey İngilizce bilmenize gerek yok, basit bir ifade yeterli olacaktır. Örneğin, "I didn’t want to buy this application. I want refund." gibi bir ifade kullanabilirsiniz.

7. **İadenizi Bekleyin:**
Apple, sizin açıklamanızı inceleyerek genellikle 10 gün içerisinde ücret iadesini gerçekleştirir. İade işleminden sonra o uygulamayı güncelleyemeyecek ya da indiremeyeceğinizi unutmayın.

Bu adımları takip ederek, yanlışlıkla satın aldığınız veya beğenmediğiniz uygulama için App Store üzerinden para iadesi talebinde bulunabilirsiniz. Umarım bu rehber size yardımcı olur. Sorularınızı sormaktan çekinmeyin!

Geri