AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Apostil onayli ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Apostil onaylı ne demek?​

Apostil, bir belgenin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan bir belge onay sistemidir. Apostil tasdiki gerçekleştirilen belge, Lahey Konferansının tüm üye ve taraf devletlerinde geçerli bir belge olarak kabul edilir.
Apostil hangi kurum yapar?
Herhangi bir ülkede resmiyet kazanan, kamu belgesinin başka bir ülkede de tanınması için düzenlenen tasdik durumu olarak bilinen Apostil, illerde valiliklerden ilçelerde ise kaymakamlıklardan temin edilir. Bu işlemler için herhangi bir ücret talep edilmez.
Apostil nasıl olur?
Diploma belgesi tercümesi için, noter tarafından tercüme bürosunun ya da tercümanın yemin zaptı olduğu tasdiklenir. Noterde onaylanan bu tercüme illerde valiliğe, ilçelerde kaymakamlığa (noterin bulunduğu il ve ilçedeki) götürülerek apostil onayı yapılır. Artık bu diploma diğer bir ülkeye sunulabilir durumdadır.

Apostil işlemleri nerede yapılır?​

Türkiye’de apostil almak isteyen kişiler illerde valiliklere ilçelerde ise kaymakamlıklara gitmelidir. Bunun yanında gidilecek olan noterin nereye bağlı olduğuna da dikkat edilmesi gerekir. Eğer apostil alınacak belge adli bir belge ise o zaman ağır ceza mahkemelerine de başvuru yapılabilmektedir.
Apostil ücretli midir?
noter onaylı bir belgeyi ancak noterin bağlı bulunduğu kaymakamlıkta yaptırabileceğiniz uluslararası idari işlemdir. – ücretsizdir. -uygulamada orjinal belgelere sadece valiliklerde apostil işlemi yapılmaktadır.
Apostil kaç günde çıkar?
Apostil Onayının Geçerlilik Süresi ile ilgili Lahey Anlaşmasında belirli bir süre belirtilmemiş olup, gerçerlilik süresi ülkelerin kendisi tarafından belirlenmektedir. Apostil onayı yapılmış bir belge bazı ülkelerde 6 ay, bazı ülkelerde 1 yıl, bazı ülkelerde süresiz olarak geçerlidir.

Apostil şerhini kim verir?​

Ülkemizde apostil şerhini vermeye yetkili makamlar; idari nitelikli belgeler için valilikler, adli nitelikli belgeler için ise Ağır Ceza Mahkemesi kurulmuş olan merkezlerdeki Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlıkları’dır.
Adli sicil kaydı nerede apostil edilir?
Apostil işlemlerinin e-devlet üzerinden dijital olarak yapılmasına imkan veren düzenleme ile beraber Adalet Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar sonucunda adli sicil kaydı ve mahkeme kararlarına ilişkin belgeler e-Apostil tasdikli olarak alınabiliyor. www.eapostil.gov.tr sitesine e-devlet üzerinden giriş yapan …
Kaymakamlık apostil nasıl yapılır?
Noter onaylı bir apostil evrakı ancak noterin bulunduğu kaymakamlıkta yapılabilir. Tercüme bürosunda yeminli çeviri işlemi yapıldıktan sonra evrakınızın noter tasdiki yapılması gerekmektedir. Apostil belgesi kaymakamlık tarafından mühürlenmeli ve ilgili ülkenin konsolosluğuna götürülmelidir.

Apostil tercüme nasıl yapılır?​

Apostil evrağı noter tarafından onaylandıktan sonra, sadece o noterin bulunduğu yerdeki kaymakamlıkta tasdik edilir. Noter yeminli tercüme işlemi yapıldıktan sonra, kaymakamlık tarafından mühürlenen apostil, daha sonra gidilecek ülkenin konsolosluğuna götürülür.
Istanbul apostil nerede yapılır?
Türkiye’de apostil tasdiki yaptırmak için; Valilikler, Hukuk İşleri Müdürlükleri, Kaymakamlıklar, Adli belgeler için Ağır Ceza Mahkemeleri Başkanlıkları, Ağır Ceza Mahkemeleri Başkanlıklarının bulunmadığı yerlerde adliye encümeni ya da Adalet Komisyonu Başkanlıkları tarafından düzenlenmektedir.
Apostil için tercüme şart mı?
İlk olarak apostil sistemine kayıt etmek istediğiniz belgeyi tercüme bürosunda tercüme ettirmeniz gerekir. Tercüme edilen belgede çevirmenin de imzası yer almalı. Noterin imzası ve mührü belgenizin Türkiye Cumhuriyeti tarafından onaylandığı kayıtlara geçer.
 
Geri
Üst