AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Apostil hangi dilde?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Apostil hangi dilde?​

Apostillerin ana başlığında mutlaka Fransızca olarak “Apostille (Convention de La Haye du 5 octobre 1961)” şeklinde yazı yazılması zorunludur.
Diplomaya apostil nasıl yapılır?
Diploma belgesi tercümesi için, noter tarafından tercüme bürosunun ya da tercümanın yemin zaptı olduğu tasdiklenir. Noterde onaylanan bu tercüme illerde valiliğe, ilçelerde kaymakamlığa (noterin bulunduğu il ve ilçedeki) götürülerek apostil onayı yapılır. Artık bu diploma diğer bir ülkeye sunulabilir durumdadır.

Amerikada apostil nasıl yapılır?​

Amerikan Büyükelçiliğinin/Konsolosluklarının Türkiye’den alınmış olan resmi belgeler üzerinde onay/tasdik yapma yetkisi yoktur. Bu belgelerin onayını/tasdiğini bulunduğunuz ildeki Valiliklerden “apostille” şerhi yaptırarak alabilirsiniz.
E imzalı belge apostil olur mu?
Apostil yapılacak olan belgede resmi mühür ve imza kesinlikle ıslak olmalıdır(e-imza, hazır kaşe imza, apostil yetkilisinin yerine atılan imza kabul edilmez.). İçişleri Bakanlığı sisteminde imzalayan kişinin Apostil Yetkisi olması gerekir. Apostil`li belgeyi kullanacağınız ülke Apostil`e taraf ülke olmalıdır.

Apostil işlemleri nerede yapilir?​

Türkiye’de apostil almak isteyen kişiler illerde valiliklere ilçelerde ise kaymakamlıklara gitmelidir. Bunun yanında gidilecek olan noterin nereye bağlı olduğuna da dikkat edilmesi gerekir. Eğer apostil alınacak belge adli bir belge ise o zaman ağır ceza mahkemelerine de başvuru yapılabilmektedir.
Apostil kaç yıl geçerli?
Apostil Onayının Geçerlilik Süresi ile ilgili Lahey Anlaşmasında belirli bir süre belirtilmemiş olup, gerçerlilik süresi ülkelerin kendisi tarafından belirlenmektedir. Apostil onayı yapılmış bir belge bazı ülkelerde 6 ay, bazı ülkelerde 1 yıl, bazı ülkelerde süresiz olarak geçerlidir.

Apostil tasdikli ne demek?​

Apostil, bir belgenin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan bir belge onay sistemidir. Apostil’in kuralları 6 Ekim 1961 tarihli Lahey Konvansiyonuyla tespit edilmiştir. Apostil kuralları yalnızca Lahey Konferansı’na üye veya taraf devletler arasında geçerlidir.

Apostil belgesi hazırlanırken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri ana başlığın zorunlu olarak Fransızca yazılması gerekir aksi takdirde belge değerlendirilmez.
Apostil damgası nedir?
Apostil, bir belgenin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan bir belge onay sistemidir. Apostil’in kuralları 6 Ekim 1961 tarihli Lahey Konvansiyonuyla tespit edilmiştir.

Apostil tercüme edilir mı?​

Apostil, eğer yurt dışından gelen bir evrak Türkiye’de kullanılacaksa oradan apostilli olarak gelmesi gerekmektedir. Sonrasında apostilin çevirisi yapılır ve sizlere ister yeminli ister noter onaylı tercüme olarak teslim edilir.
Apostil şerhini kim yapar?
Ülkemizde apostil şerhini vermeye yetkili makamlar; idari nitelikli belgeler için valilikler, adli nitelikli belgeler için ise Ağır Ceza Mahkemesi kurulmuş olan merkezlerdeki Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlıkları’dır.

Apostil tasdikli çeviri ne demek?​

Apostil kelimesi belgelerin onay sistemi olarak tabir edilebilir. Belgenin geçerliliğinin onaylanması ve bu belgelerin yurt dışındaki ülkelerce de tanınmasının kanuni olarak sağlanması apostil kelimesinin tam karşılığıdır. Apostil tasdikli tercüme de var olan belgelerin yurt dışında kullanımına olanak verilmesidir.
Apostil ücretli mi?
noter onaylı bir belgeyi ancak noterin bağlı bulunduğu kaymakamlıkta yaptırabileceğiniz uluslararası idari işlemdir. – ücretsizdir. -uygulamada orjinal belgelere sadece valiliklerde apostil işlemi yapılmaktadır.

Apostil şerhi hangi ülkeler?​

APOSTİL SÖZLEŞMESİNE (1961 La Haye) HANGİ ÜLKELER DAHİLDİR?
Apostil şerhi nereden yapılır?
Türkiye’de Apostille şerhi vermeye yetkili makamlar; idari belgeler için valilikler, adli belgeler için ise ağır ceza mahkemesi ve kuruluşu olan merkezlerdeki adli yargı adalet komisyonu başkanlıklarıdır.
 
Geri
Üst