Apoptoz hangi organda gerceklesir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
236.560
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Apoptoz hangi organda gerçekleşir?​

Apoptosis, çok hücreli organizmalarda görülen ve genetik materyal tarafından ne zaman gerçekleşeceğine karar verilen, “istenen” ve programlı hücre ölümüdür. Apoptosise biyokimyasal tepkimeler sebep olur ve hücre buruşur, küçülür, kromatin (genetik materyal) parçalanır ve DNA kısım kısım ayrılarak ortama dağılır.

Apoptoz indüksiyonu nedir?​

Apoptozis veya Apoptoz, (Yunanca: apoptōsis yani “(ayrılarak) düşmek”, apo=”-den/-dan” ve ptosis=”düşmek”) programlanmış hücre ölümünün ana tiplerinden biridir; genetik sistemde kodlanmış kendi kendini yok etme (özkıyım; intihar; suicide) programını içeren mekanizmanın aktifleşmesiyle tetiklenir.
Fas FasL nedir?
Programlanmış hücre ölümünü (apoptozis) aktive eden fizyolojik mediatörler Fas ve Fas Liganttır (FasL). Hücre membran yüzeyindeki Fas-FasL etkileşimi, tümör hücrelerinin sitotoksik T lenfositler ve natural killer (NK) hücreler tarafından öldürülmesinde çok önemli bir yere sahiptir.
Immünohistokimya nerelerde kullanılır?
Buna rağmen, araştırmacılar protein miktarı hesaplamak için ELISA ve western blot yöntemlerini daha yaygın olarak kullanılır. İmmünohistokimyanın ise en büyük faydası, özellikle patoloji laboratuvarlarında, tanı koyulması, kanser hücreleri ve diğer hücrelerin alt türlerinin tanımlanabilmesidir.

Bcl 2 bax nedir?​

Bax, veya Bcl-2-associated X protein, p53 adlı tümör baskılayıcı proteinin kofaktörü olma işlevine sahip, insanda bulunan bir proteindir. Bax geni, Bcl-2 gen ailesinin bir üyesidir. Bax, p53 aracılığıyla indüklenir ve bulunduğu hücrenin apoptoza gidişini hızlandırır.

Doku ölümü neden olur?​

Nekroz, (Doku ölümü olarak da bilinir) bir veya daha fazla sayıda hücrenin, dokunun ya da organın geri dönüşemez şekilde hasar görmesi sonucu görülen patolojik ölümdür.
Cilt nekrozu ne demek?
Nekrotizan yumuşak doku enfeksiyonu, cildi, kasları ve diğer yumuşak dokuları tahrip etmesini önlemek için acil tedavi gerektiren ciddi, hayatı tehdit eden bir durumdur. Nekrotize etme kelimesi, “ceset” veya “ölü” anlamına gelen Yunanca “nekros” kelimesinden gelir. Bir nekrotizan enfeksiyon dokuda ölüme neden olur.
 
Geri
Üst