AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Apollon Tapinagi ne amacla yapilmistir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Apollon Tapınağı ne amaçla yapılmıştır?​

Apollon Tapınağı dünyanın en büyük tapınakları arasındadır. Kutsal yol üzerinde bulunan ve büyük bir alanı kaplayan bilicilik merkezi şiirin, sanatın ve ışığın tanrısı Apollon için inşa edilmiştir.

Apollon Tapınağı kaç yıllık?​

M.S 150 yıllarına dayanan tarihiyle Apollon Tapınağı, tarihi kalıntılarıyla gerçekten görülmeye değer bir mirastır.
Didim adı nedir?
1960’lı yıllarda küçük bir yerleşim merkezi olan ilçe; turizme verilen önemle birlikte büyük bir gelişme ve nüfus artışı göstermiştir. Eski ismi “Yenihisar” olan ilçe, yöre halkının isteğine uyularak 9 Nisan 1997 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan kararla Didim olarak değiştirilmiştir.
Apollon Tapınağı hangi ülkede?
Dönemin merkezi olarak pek çok asker ve bürokrat, komutan ve sağlık için birçok işi bölgeye gelmekteydi. Özellikle ayinler yapılmaktaydı ve bunun için tapınak görevlilerine ücret ödeniyordu. Apollon Tapınağı Nerede ve Nasıl Gidilir? Apollon Tapınağı Aydın’ın Didim ilçesinde yer almaktadır.

Apollon Tapınağı hangi yıl?​

Günümüzde görülen fakat hiçbir zaman bitirilemeyen yapının inşası M.Ö. 4.53. yüzyılda başlamışur. M.Ö, 6. yüzyıla ait öncü tapınak o dönemde çok ün kazanmış. M.Ö, 5. yüzyılın başlarında Persler tarafından tahrip edilmiştir.

Didim ismi nereden geliyor?​

Bazı mitolojilere göre Didim kelime olarak “ikizlerin tapınakları” ya da “ikiz tapınaklar” anlamına gelir ve bunun Apollo ve ikizi Artemis ile bağlantılı bir isim olduğu düşünülmektedir.
Didimin en güzel yeri neresidir?
Didim merkeze 8 km mesafede yer alan Manastır Koyu, Didim’in en güzel ve en önemli koylarından biridir. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin mutlaka uğradıkları bu koy, her geçen yıl daha da artan bir kitleye sahip.
Didyma hangi ülkenin?
Didyma (/ˈdɪdᵻmə/; Grekçe: Δίδυμα), İyonya sahili üzerinde yer alan bir Antik Yunan kutsal alanıdır.
Milet (Klasik Yunanca: Μίλητος, Milētos ve Latince Miletus Hititçe: Millawanda) Anadolu’nun batısında, Ege bölgesinde (klasik adı Meander olan) Büyük Menderes Nehrinin hemen ağzına yakın deniz kıyısında bir antik liman şehridir.

Geri