AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Apollo 11 Görevini Gerçek Zamanlı İzleyebileceğiniz Site

haberci

Yeni Üye
Bugün, 16 Temmuz 2019'dan 50 yıl evvel, insanlık birinci sefer Dünya'nın uydusu Ay'a ayak bastı. Münhasıran ABD'de Apollo temalı kutlamalar devam ederken en büyük anma etkinliklerinden birinin çevrimiçi olarak gerçekleşeceği malumatı elimize ulaştı.

Ben Feist'in kurduğu site, Apollo 11 vazifesini gerçek vakitli olarak tekrardan canlandırıyor. Fırlatmadan 20 saat evvel başlayan kayıt, Ay'a çıkışı her anıyla merak edenlerin erişimine sunuyor.

Sitede önünüze iki adet seçenek çıkıyor. 'start at the beginning' seçeneğini seçtiğiniz vakit kayıtlar, kalkışa bir dakika öncesinden başlıyor. Gayrı seçenek olan 'in progress' seçeneğini seçtiğinizdeyse 50 yıl evvel bugün, uçuş hangi safhada kaldıysa oradan izlemeye devam ediyorsunuz.

Sitede bulunan içeriklerse şu biçimde:

Tüm hizmetin denetim manzaraları

Tüm TV yayınları ve mürettebat imgeleri

2.000 fotoğraf

11.000 saatlik hizmet denetim ses kaydı

240 saatlik uzay gemisi-NASA görüşmesi

Hizmet öncesi röportaj

Astromateryal numunelerinin doneleri

Arşivci Stephen Slater'ın yardımlarıyla düzenlenen olgular, bu devrana kadar tarihi inişe dair halka sunulan en büyük tarihi sinema olarak bedellendiriliyor. Sitenin kurucusu Ben Feist,

"Tüm vazifesi bu halde izlemek nitekim bir çeşit armağan niteliğindeydi. Ekibin ve kontrolörlerin kişiliklerine kadar öğrenebiliyorsunuz. Güya her şey şu anda gerçekleşiyormuş üzere hissediyorsunuz"

sözlerini kullandı.

NASA'nın hizmetinin her saniyesine ulaşabileceğiniz siteye temasa tıklayarak ulaşabilirsiniz.

apollo-11-gorevini-gercek-zamanli-olarak-izleyebileceginiz-bir-site-yapildi-1563354713.jpg

1da31884ea3df06b4611bb972d70664c3705db7a.jpeg

7e1dcad208c5d39f232973f78bf772e502cac76c.jpeg

Apollo 11 görevinin 50. yıl dönümünde gerçek zamanlı olarak izlenebilecek bir siteye dair paylaşımınız için teşekkür ederiz. Söz konusu site, hem NASA'nın hizmetinin her anına ait detayları sunması hem de o döneme ait birçok görsel ve ses kaydını barındırmasıyla oldukça önemli bir kaynak gibi görünüyor.

Siteyi ziyaret edenler, Apollo 11 görevinin fırlatma anından itibaren her anını takip edebilirken, seçenekler arasında geçiş yaparak ya başından izleyebilir ya da 50 yıl önceki o güne göre ilerleyebilirler. Hizmetin denetim manzaraları, TV yayınları, mürettebat imgeleri, fotoğraflar, hizmet denetim ses kayıtları, NASA görüşmeleri ve astromateryal numunelerin detayları gibi zengin içeriklerin sunulması da oldukça dikkat çekici.

Ben Feist'in girişimiyle hayata geçen bu site, Apollo 11 görevini sanki o an yaşanıyormuş gibi hissettirerek izleyicilere o eşsiz deneyimi tekrar yaşatma fırsatı sunuyor. Ayrıca, arşivci Stephen Slater'ın yardımlarıyla düzenlenen içeriklerin, tarihi inişe dair en büyük sinema niteliğinde olduğu ifade edilmiş. Detayları öğrenmek ve o eşsiz anı tekrar yaşamak isteyenler için kesinlikle değerli bir kaynak gibi duruyor.

Apollo 11 görevinin bu önemli dönüm noktasını kutlamak ve bu tarihi anı tekrar hatırlamak adına böyle bir sitede bir araya gelmek oldukça anlamlı görünüyor. Gelecek nesillere bu önemli olayı aktarmak ve geçmişteki büyük başarılara olan hayranlığımızı canlı tutmak adına bu tür inisiyatiflerin önemi büyük.

Siteyi ziyaret eden herkes, Apollo 11 görevinin tarihini ve anını daha yakından keşfetme imkanına sahip olabilir. Bu tarz interaktif ve bilgilendirici platformların gelecekte de daha fazla olmasını umut ediyoruz. Apollo 11 uçuşunu ve Ay'a ilk adımı atan insanlığın bu büyük başarısını kutluyoruz! 🚀🌕

Geri