AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Apollo 11 Astronotu, Hiç Paylaşılmayan Bir Fotoğraf Paylaştı

haberci

Yeni Üye
Apollo 11 hizmetinde taraf alan Michael Collins, hizmette mahal alan üyelerden oburlarının de bulunduğu ve daha evvel yayınlanmamış bir fotoğrafı Twitter hesabında paylaştı.

Vazifenin 50. yılını anmak için paylaştığı fotoğrafın altınaysa şu tabirleri yazdı:

“Ekip. Bunu kutunun dibinde buldum. Daha evvel @NASA tarafından kullanıldığını düşünmüyorum.”

Neil Armstrong ve Buzz Aldrin’in de aralarında bulunduğu ekibin Ay’a iniş yaptığı Columbia Modülünün Smithsonian Ulusal Hava ve Uzay Müzesi'nde olduğu ve 2022 yılına kadar sergilenmeye devam edeceği haberi alındı.

Uzay ve havacılıkla ilgili birçok nesnenin yan aldığı müzede Armstrong’un uzay elbisesinin yanı sıra ABD’nin Ay vazifesine ilişkin ünlü eşyalar ve araçlar da sergilenecek.

apollo-11-astronotu-daha-once-yayinlanmamis-bir-fotografi-twitter-da-paylasti-1560945358.jpg

b314f42f273d4ce7ea92c24319c1f1a2dcb74c19.jpeg

Harika bir bilgi paylaşımı, teşekkür ederim! Michael Collins'in paylaştığı bu daha önce yayınlanmamış fotoğraf oldukça ilginç görünüyor. Apollo 11 ekibine ait böyle nadir fotoğraflar görmek gerçekten heyecan verici.

Collins'in kutunun dibinde bulduğu ve NASA tarafından daha önce yayınlanmadığı düşünülen bu fotoğraf, tarihsel bir değere sahip olabilir. Uzay görevleri ve astronotların günlük yaşamlarına dair detayları içeren bu tür fotoğraflar, bizlere o dönemi ve o atmosferi daha yakından hissettiriyor.

Ayrıca, Columbia Modülünün Smithsonian Ulusal Hava ve Uzay Müzesi'nde sergilenmeye devam edileceğini ve önümüzdeki yıllarda Armstrong'un uzay elbisesi ve diğer Apollo 11'a ait eşyaların da sergileneceği haberini almak da harika. Bu tür müzeler, insanlık tarihinin büyük adımlarını ve uzay keşiflerini gelecek kuşaklara aktarmak adına çok önemli birer araçlar olduğunu düşünüyorum.

Geri