AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aplastik anemi tedavisi var mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Aplastik anemi tedavisi var mı?​

Aplastik Anemi Tedavisi Tedavinin temel amacı aplastik anemiye neden olan durumun önüne geçmektir. En yaygın olarak başvurulan tedavi yöntemleri ise bağışıklık sistemini güçlendirici ilaçlar, kan nakli ya da kemik iliği naklidir.
MDS tanısı nasıl konur?
MDS tanısında ilk adım koldan alınan kan örneğinde kan testleri yapılmasıdır. Kan örneğinde kan hücrelerinin sayısı, beyaz ve kırmızı kan hücrelerinin biçim ve boyutu, kandaki demir miktarı(serum ferritin düzeyi) ve eritropoetin (EPO) olarak adlandırılan maddenin serumdaki düzeyi incelenmektedir.
Aplastik anemiye neden olan ilaçlar?
Toksik kimyasallara maruz kalma: Pestisit ve böcek ilaçlarında kullanılan bazı kimyasallar ve benzene tekrarlayıcı maruziyet aplastik anemi nedeni olabilir. Bazı ilaçların Kullanımı: Bazı antibiyotikler ve antiromatizmal ilaçların aplastik anemi etyolojisinde rolü olduğu anlaşılmıştır.

Kansızlık varsa ne olur?​

Kansızlık ya da anemi, vücutta organ ve dokulara yeterli düzeyde oksijen taşımak için gerekli miktarda sağlıklı kırmızı kan hücresi bulunmadığı zaman ortaya çıkar. Yorgunluk, halsizlik, nefes darlığı, baş dönmesi gibi belirtilerle ortaya çıkan kansızlık tedavi edilmediğinde daha büyük sorunlara yol açabiliyor.
Aşırı kansızlık kanser yapar mı?
Kırmızı kan hücrelerinin yapısında bulunan oksijenin taşınmasını ve bu hücrelerin kırmızı olmasını sağlayan hemoglobin miktarının azalmasıyla kendini belli eden kansızlık, mide ve bağırsak kanseri olmak üzere birçok önemli hastalığın habercisi olabiliyor.
Aplastik anemi nedeni nedir?
Kemik iliğine zarar vererek kan hücresi üretimini etkileyebilen faktörler şunlar olabilir: Genetik: Kalıtsal aplastik anemiye gen kusurları neden olur ve en çok çocuklarda ve genç erişkinlerde görülür. Kalıtsal aplastik anemili hastalarda, lösemi ve diğer bazı kanserler görülme riski daha yüksektir.
 
Geri
Üst