Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

API testleri hangi test metodunda test edilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.342
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

API testleri hangi test metodunda test edilir?​

API testinin en kolay yolu tek bir istek (single request) ve/veya bir yanıt (single response) ya da yanıt setini tek bir endpoint (single endpoint) üzerinden test etmektir.

Rest assured test nedir?​

Rest assured bizlere Gherkin formatında api test yazabilme fırsatı sunuyor. Böylelikle yazım ve okuma kolaylığı , nesne yönelimli programlamada standartlara daha uygun projeler ortaya çıkarma ve chain(zincirleme) method yapısı ile az kod ile çok iş yapmamızı sağlıyor.

API testleri nelerdir?​

API testleri nelerdir?
Farklı uçlara dokunan uygulamalar ve sistemler arasında veri alışverişinin test edilmesi ve işlemlerin verimliliğinin gözlemlenmesi için yapılan testlerdir. API testleri, işlevsellik, performans, güvenilirlik, güvenlik ve kullanılabilirlik konularında güvence sağlamaktadır.

Regresyon testi ne zaman kullanılır?​

Regresyon testi canlıda çalışan kodun üzerinde yapılan değişikliklerin kontrolü için kullanılır. Bu değişiklikler yeni bir fonksiyon, hata çözümü ya da performans geliştirmesi olabilir. Regresyon testleri genellikle değişiklikler son aşamaya geldiğinde ve yazılımın yeni sürümü yayınlamadan önce gerçekleştirilir.

Postman nasıl kurulur?​

Postman, macOS, Windows ve Linux işletim sistemleri için native bir uygulamadır. https://www.getpostman.com/downloads/ sayfasından platformunuza bağlı olarak (macOS, Windows, Linux) uygulamayı indirebilirsiniz. Windows için kurulum dosyasını indirin ve çalıştırın. Postman, Windows 7 ve üst sürümleri desteklemektedir.

REST web servis nedir?​

REST web servis nedir?
REST ,servis yönelimli mimari üzerine oluşturulan yazılımlarda kullanılan bir transfer yöntemidir.İstemci ve sunucu arasında XML ve JSON verilerini taşıyarak uygulamanın haberleşmesini sağlar.REST mimarisini kullanan servislere ise RESTful servis denir.
API otomasyon testi nedir?​
API testleri, kullanılabilirlik, işlevsellik, güvenilirlik, performans ve güvenlik konularında güvence sağlamaktadır. API testi, GUI testinden tamamen farklıdır ve temel olarak yazılım mimarisinin iş mantığına odaklanır. Bu test, bir uygulamanın görünümüne odaklanmaz. API testi, API özelinde test edilmeye başlanır.
API test türleri Birim Testi: Bireysel işlemin işlevselliğini test etmek için yapılır. İşlevsel Test: Birlikte test edilen birim test sonuçları bloğunu kullanarak daha geniş senaryoların işlevselliğini test etmek için yapılır. Yük Testi: Yük altında işlevselliği ve performansı test etmek için yapılır.
API otomasyon nedir?​
API otomasyonu nasıl yapılır sorusuna yanıttan önce API’nin genel tanımını yapacak olursak; API (An Application Programming Interface) Uygulama Programlama Arayüzü olarak tanımlanır ve iki uygulamanın birbirleri ile konuşabilmesini sağlayan yazılımdır.

Postman API test nedir?​

Postman API test nedir?
Postman’e bir bakalım: Postman, uzun kodlara ihtiyaç duymadan API’larınızı kolayca test edebileceğiniz, API’nızın dokümasyonunu hazırlamanızı sağlayan ve “rest client” olarak adlandırabileceğiniz bir araçtır. Postman ayrıca Chrome için bir eklenti olarak da kullanılabilir.

Fake API nedir?​

Mockapi.io bizlere sahte verilerle bir api alt yapısı sağlamaktadır. Endpointlerinizi – modellerinizi oluşturabilir, bu endpointlerle normal api çağrısı yapar gibi davranıp verileri kullanabilirsiniz.

API hizmeti nedir?​

API(Application Programming Interface) bizim dilimizde “Uygulama Programlama Arayüzü”, bir uygulamanın işlevlerine dışarıdan veya uzaktan erişilip bu işlevlerin kullanılmasını sağlayan arayüzdür. API, bir sunucunun üzerindeki uygulamaya farklı platformlardan ulaşılmasını ve response dönmesine olanak sağlar.

API yazılım nedir?​

API yazılım nedir?
API, iki uygulamanın birbiriyle konuşmasına olanak tanıyan bir yazılım aracısı olan Uygulama Programlama Arayüzü’nün kısaltmasıdır. WhatsApp gibi bir uygulamayı her kullandığınızda, her anlık mesaj gönderdiğinizde veya telefonunuzda hava durumunu her kontrol ettiğinizde bir API kullanıyorsunuz.

API testi neden yapılır?​

API testinin amacı kalitenin arttırılması bakımından yazılan kodun iyileştirilerek ortaya daha iyi bir ürün ya da uygulama çıkarmaktır. · API testi, istediğimiz response (cevapları) ve verileri kolay bir şekilde doğrulamamızı sağlar. · Kullanıcı arayüzleri nasıl ulaşıldıklarına bağlı olarak değerlendirilmelidir.
 
API testleri hangi test metodunda test edilir?

API testleri genellikle yazılım geliştirme sürecinin aşamalarından biri olan otomasyon testi kapsamında test edilir. Bu test metodunda, API'lerin işlevselliği, performansı, güvenilirliği, güvenlik önlemleri ve kullanılabilirliği gibi farklı kriterler incelenir. API testlerinin amacı, farklı uçlara dokunan uygulamalar arasında veri alışverişinin doğru şekilde gerçekleşmesini sağlamak ve API'lerin beklenen şekilde çalıştığından emin olmaktır.

API testleri genellikle yazılım ekibindeki test mühendisleri veya otomasyon test uzmanları tarafından gerçekleştirilir. Bu testler, işlevsel testler, yük testleri, güvenlik testleri vb. çeşitli alt kategorilere ayrılabilir. API testlerinin genellikle yazılım yazma aşamasının ilk dönemlerinde başlayarak yazılımın geliştirme sürecinin her aşamasında tekrarlanması önerilir. Bu sayede hata tespiti ve düzeltme süreci daha erken aşamalarda gerçekleşebilir, böylece yazılımın kalitesi artırılabilir.
 
Geri
Üst