Apartmanlarda olaganustu genel kurul hangi hallerde yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Apartmanlarda olağanüstü genel kurul hangi hallerde yapılır?​

Kat malikleri kurulunun toplantısının önemli bir sebepten dolayı gerçekleşmemesi veya bir toplantı zamanı gelmeden önemli bir olayın gelişmesi halinde “Kat malikleri olağanüstü genel kurul toplantısı” yapılıyor.

Kat malikleri olağanüstü toplantı çağrısı yapabilir mi?​

Olağanüstü toplantı için, toplantının yapılmasının planlandığı tarihten en az on beş gün önce ellerinde olacak şekilde tüm kat maliklerine çağrı yapılmalıdır. Bu on beş günlük süre hesabında dikkate alınması gereken çağrının gönderildiği tarih değil, çağrının kat malikinin eline ulaşacağı tarihtir.
Olağanüstü genel kurulda gündeme madde eklenebilir mi?
IV. Bu toplantılarda gündeme bağlılık ilkesi uygulanmaz, çağrısız toplanan olağanüstü genel kurulda gündeme oybirliği ile madde eklenebilir.
Kat malikleri olağanüstü toplantısında yönetici seçilebilir mi?
Olağanüstü olarak toplanacak olan genel kurulda hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğun sağlanması ve “yeni yönetici seçilme istemi”nin olağanüstü toplantı çağrısına eklenmiş olması koşulu ile mevcut yönetici yerine yeni bir yönetici seçimi yapılabilecektir.

Dernek olağanüstü genel kurul toplantısı nasıl yapılır?​

Dernekler, tüzükte yazılan sürelerde Olağan, bunun haricinde Olağanüstü olarak yapılabilir. Genel kurul, yönetim veya denetim kurulunun gerekli gördüğü hâllerde veya dernek üyelerinden beşte birinin yazılı başvurusu üzerine, yönetim kurulunca olağanüstü toplantıya çağrılabilir.

Olağanüstü toplantı çağrısı nasıl yapılır?​

Kat malikleri toplantı çağrısı nasıl yapılır?
Apartman yönetimi toplantı çağrısı örneği: Kat malikleri kurulu, aşağıdaki gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak üzere ../.. /…. günü saat … .’da apartman sığınağında olağan (veya olağanüstü) olarak toplanacaktır. Bu toplantıda yeter sayı sağlanamadığı takdirde, ikinci toplantı nisap (çoğunluk) aranmaksızın …/…/…

Geri