AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Apartmanda yonetici kim olabilir?

Editör

Yeni Üye

Apartmanda yönetici kim olabilir?​

Yönetici veya yönetim kurulu, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu ile seçilir. Yönetici veya yönetim kurulu kat malikleri arasından seçilebileceği gibi, kat maliki olmayan kimseler arasından da seçilebilir.

Kat malikinin eşi site yönetimi başkanı olabilir mi?​

Yukarıda yer alan yasal düzenlemeye göre, Kat Malikleri Genel Kurulunun vereceği karar ile herkes yönetici olabiliyor. Buna göre “Kat malikinin eşi yönetici olabilir mi?” sorusunun yanıtı; Kat Malikleri Kurulunun karar kılması halinde “Evet, olabilir.” şeklinde karşımıza çıkıyor.
Apartman yönetimi yılda kaç kez toplanır?​
Kat Mülkiyeti Kanununun 29. maddesinin 1. fıkrasında “kat malikleri kurulu yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır.”

Apartman yöneticisi olma şartları nelerdir?​

Apartman yöneticisi olma şartları nelerdir?
Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar neler?
- Kişinin güvenilir,
- Akli melikelerinin yerinde,
- Sakin ve iletişimi kuvvetli biri,
- Hukuki mevzuata hakim hakkını hakkı olmayanı bilen,
- Kat maliklerinin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik,

Kat mülkiyeti kanununa göre Kiracı yönetici olabilir mi?​

Kat mülkiyeti kanununa göre Kiracı yönetici olabilir mi?
Yönetici kat maliklerinin hem sayı hem de arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır. Bu hükümler doğrultusunda ve apartman yönetim bildirgesinde “kiracı yönetici olamaz” ibaresi yoksa kat malikleri sayı ve arsa çoğunluğuyla kiracıyı yönetici seçebilir.

Kat maliki olmayan yönetici olabilir mi?​

Şayet bu konuda hiçbir hüküm yoksa Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre kat maliki dışında birinin yönetici olmasına bir mani yoktur. Dolayısı ile sizin sitede kiracı da yönetici olabileceği gibi site ile ilgisi hiç olmayan biri de yönetici olabilir.

Eş kat maliki sayılır mi?​

Kat mülkiyeti mevzuatına tabi binalarda kat malikleri kurulu, adından da açıkça anlaşılacağı gibi kat maliklerinden oluşur. Kat malikleri dışında bir başkası toplantıya katılamaz, katılsa bile oy kullanamaz. Bunun içine elbette eşler de girer.

Eş kat maliki sayılmaz. Kat mülkiyeti mevzuatına göre, kat malikleri kurulu sadece kat maliklerinden oluşur. Yani eşler, kat malikleri dışında kabul edilir ve kat malikleri kuruluna katılamazlar ya da oy kullanamazlar. Bu nedenle, eşler kat malikleri olarak kabul edilmez ve kat maliki statüsüne sahip değillerdir. Kat malikleri kuruluna sadece kat malikleri katılabilir ve kat malikleri dışındaki kişiler bu kurula dahil edilemez.

Geri