AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Apartmanda tadilat projesi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

Apartmanda tadilat projesi nasıl yapılır?​

Kat Mülkiyeti Kanunu 19.madde gereği tüm kat maliklerinin 4/5 çoğunluğunun yazılı rızası ile ortak alanlarda inşaat, onarım ve tesis yapılabilir. Ortak alanlarda yapılan tadilatın proje değişikliği içermesi gerektirmesi halinde kanunda özel bir düzenleme bulunmamakta, 4/5 çoğunluğun sağlanması yeterli görülmektedir.

Tapu da yönetim planı nedir?​

Tapu da yönetim planı nedir?
Yönetim planı; kat mülkiyetine geçilmede ya da kat irtifakı kurulurken toprak sahibi ve müteahhit arasında düzenlenen; apartmandaki yönetime ait esaslara yer verilen plan olarak tanımlanıyor.

Hangi projeler için tadilat projesi çizilir?​

Hangi projeler için tadilat projesi çizilir?
Yapının mesken ya da bağımsız bölümlerinin adet, cins ve boyutunda bir değişilik söz konusuysa tadilat projesi çizimi mecburidir.

Yönetim planında neler olur?​

Yönetim planları içerisinde zemin kat, birinci kat, diğer katlar ve teras katları ile ilgili madde başlıkları yer alır. Yasaklar, anlaşmazlıkların çözümü, yönetim organları, toplantı zamanları, oy hakkı, karar defteri, yönetici seçimi ve görevleri gibi madde başlıkları yönetim planı içerisinde yer alır.

Yönetim Planını kim düzenler?​

Yönetim Planını kim düzenler?
Bir binanın yönetim şeklini hukuk ortamında belirleyen sözleşme olan yönetim planı, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne bağlı tapu müdürlüklerinden temin edilerek oluşturulur. Bina yönetimi, tapu müdürlüklerinden temin edebileceği yönetim planı taslağına kendi belirledikleri sözleşme maddelerini ekleyebilirler.

Tapu yönetim planı nasıl alınır?​

Tapu yönetim planı nasıl alınır?
Apartman Yönetim planı, kat mülkiyeti kuruluşunun belgelerinden biri olup; tapuda bulunuyor. Tapu Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilerek belli bir masraf karşılığınde yönetim planı verilebiliyor.
Yönetim planı şerhi ne demek?​
Kat mülkiyeti veya kat irtifakı ile kurulan, belirli kural ve kanunlara göre yönetilmesi için oluşturulan plana yönetim planı denir. Yönetim planı, bir konutta oturan bütün kat maliklerini bağlar.Günümüzde artan konut sayısının karşılanması için apartmanlar ve toplu konutlar inşa edilir.

Apartmanda tadilat projesi nasıl yapılır konusuna değindiniz. Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, ortak alanlarda inşaat, onarım ve tesis yapılabilmesi için tüm kat maliklerinin yazılı rızası gerekir. Proje değişikliği gerektiren tadilatlar için de yine 4/5 çoğunluğunun sağlanması önemlidir. Tadilat projesi, yapının mesken ya da bağımsız bölümlerinde adet, cins ve boyutunda bir değişiklik yapılacaksa çizilmelidir.

Yönetim planı ise bir binanın yönetim şeklini belirleyen sözleşmedir. Kat mülkiyetine geçilirken ya da kat irtifakı kurulurken toprak sahibi ve müteahhit arasında düzenlenir. Yönetim planında zemin kat, birinci kat, diğer katlar ve teras katlarıyla ilgili maddeler, yasaklar, yönetim organları, toplantı zamanları gibi detaylar yer alır.

Yönetim planının düzenlenmesi, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne bağlı tapu müdürlüklerinden temin edilerek yapılır. Bina yönetimi, bu temin edilen taslağa kendi belirledikleri sözleşme maddelerini ekleyebilirler.

Tapu yönetim planını almak için ise Tapu Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilerek belirli bir masraf karşılığında yönetim planı temin edilebilir. Yönetim planı şerhi ise kat mülkiyeti veya kat irtifakı ile kurulan ve belirli kural ve kanunlara göre yönetilen plana verilen isimdir. Bu plan, bir konutta oturan bütün kat maliklerini bağlar.

Eğer konuyla ilgili daha fazla detaya ihtiyacınız varsa, her zaman sorularınızı iletebilirsiniz.

Geri