Apartmanda rahatsizlik veren kiraci nasil cikarilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Apartmanda rahatsızlık veren kiracı nasıl çıkarılır?​

Peki, apartmanda istenmeyen kişi nasıl çıkarılır? Apartmanda zarar gören kat maliki veya kat malikleri, anagayrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesine başvurarak hâkimin müdahalesini isteyebiliyor.

Apartmanda belirlenen yasak ve kurallara uymayan kiracılara yönetim uyarıda bulunur. Yönetim tarafından aldıkları uyarıdan sonra rahatsızlık vermeye devam eden kiracının tahliyesi istenebilir. Tahliye için ilk olarak yönetim ev sahibi ile görüşebilir.
Bir kat maliki kaç oy kullanabilir?
“Her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahiptir.” Bağımsız bölümün büyük veya küçük olmasının, dükkan veya konut olmasının bir önemi yoktur, oy hakkını sayı olarak etkilemez.

Apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır?​

Daire sahibinin de kiracısına karşı dava hakkı vardır. Kiracı aidatlarını ödemiyorsa, ödemelerde sürekli problem çıkartıyorsa, komşuları rahatsız ediyor ve bu durum süreklilik gösteriyorsa Sulh Hukuk Mahkemesine başvurarak kiracının o daireden çıkarılması talebinde bulunulabilir.
Apartmandan attırma nasıl olur?
Kat maliklerinin hakları arasında, kendi haklarını çekilmez hale gelecek derecede kısıtlayan malikleri apartmandan attırma hakkı da bulunuyor. Bunun için malikler, o kat malikinin müstakil bölümü üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hakimden istiyebilirler.

Birden fazla dairesi olan kat maliklerinin oy hakkı nedir?​

Her bağımsız bölüm için bir oy hakkı vardır. Fakat birden fazla bağımsız bölüme sahip kat malikinin oyu, bütün oyların üçte birinden fazla olamaz. Dolayısıyla 5 daireye sahip olan bir kişi 5 oy hakkına sahip olacaktır. Ancak örneğin daire sayısının 9 olduğu bir durumda ilgili kişinin sahip olduğu oy üçü geçemeyecektir.
Bir kat maliki kaç vekalet alabilir?
Kat maliklerinden biri, oyunu yetkili vekil eliyle kullanabilir. Bir kişi, oy sayısının yüzde beşinden fazlasını kullanmak üzere vekil tayin edilemez. Ancak, kırk ve daha az sayıdaki kat mülkiyetine tabi taşınmazlarda bir kişi, en fazla iki kişiye vekalet edebilir.

Geri