AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Apartmanda Olağanüstü Genel Kurul

haberci

Yeni Üye
apartman olağanüstü genel komite,
apartman doğaüstü genel kurul nasıl yapılır
Apartmanda Doğaüstü Genel Komite Mucizevi Genel Kurul Toplantısı
APARTMAN IDARE PLANINDA TOPLANTI TARİHİ SAPTAMA EDİLMEMİŞSE
Yönetim planında buluşma zamanı tespit edilmemiş oldugu hallerde kanun gereği takvim yılının ilk ayı içinde yapılması gereken toplantı bu ayin birinci gününden sonuncu gününe dek (son gün dahil) yapılabilir Son gün bir tatil gününe rastlasa da bu zaman uzamayacaktır Çünkü Kat Malikleri Kurulu ’nun mutlaka is günü içinde yapılmasını gerektiren bir ihtiyaç laf konusu değildir Aksine lüzum tatil günleri gerekse iş saati dışındaki zamanlar kurul toplantısı için daha elverişlidir
APARTMAN HERZAMANKI TOPLANTISI IDARE PLANINDA AÇIKLANMIŞ ZAMANLARDA YA DA YILLIK YILININ BIRINCIL AYI İÇİNDE YAPILMAMIŞSA NE OLUR?
Bu gibi durumlarda mucizevi toplantıların yapılması mümkündür Ama doğaüstü toplantıyı gerektirecek manâlı sebeplerin evvelden görülebilmesi mümkün değildir ve hiçbir kat maliki yönetim planında belli tarihlerin veya Ocak ayinin dışındaki bir zamanda yapılacak olan olağan toplantıyı beklemek durumunda bırakılmamalıdır Doğaüstü toplantılarda toplantının 15 gün önce kat maliklerine bildirileceğine ilişkin hüküm de bu husustaki sakıncayı nispeten giderebilecektir
özel baskı *

Apartmanda doğaüstü genel kurul toplantısı, apartman idare planında belirtilen toplantı tarihleri ve yılı içerisinde yapılmamışsa, kanun gereği takvim yılının ilk ayı içinde gerçekleşmesi gereken toplantının yılın ilk gününden son gününe kadar sürdürülebileceğini belirtir. Son gün tatil gününe rastlıyor olsa bile bu durumda toplantı süresi uzamaz, çünkü Kat Malikleri Kurulu'nun iş günü içerisinde gerçekleşmesi zorunlu bir ihtiyaç değildir. Aksine, tatil günleri veya iş saati dışındaki zamanlar, kurul toplantısı için daha uygun olabilir.

Eğer apartmanın her zaman yapılan toplantısı idare planında belirtilen zamanlarda veya yılın ilk ayı içinde gerçekleşmemişse, olağan dışı bir durum ortaya çıkmaktadır. Bu gibi durumlarda mucizevi toplantılar düzenlenmesi mümkündür. Ancak, doğaüstü toplantı gerektiren önemli sebeplerin önceden tahmin edilmesi genellikle mümkün olmamaktadır ve hiçbir kat maliki yönetim planında belirtilen tarihleri veya Ocak ayı dışında bir zamanda gerçekleşecek olağan toplantıyı beklemek zorunda bırakılmamalıdır. Doğaüstü toplantılarda, toplantının en az 15 gün öncesinden kat maliklerine bildirilmesi gerektiği kuralı, bu tür durumları bir dereceye kadar aşabilmektedir.

Umuyorum ki bu bilgiler doğrultusunda apartman genel kurul toplantıları ve gerekli prosedürler hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Geri