AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Apartmanda müzik dinleme saatleri

haberci

Yeni Üye
2019 Apartmanda müzik dinleme saatleri hakkında bilgi
Apartman dairesinde kat maliki ya da kiracıların kanun dahilinde yer alan komşunu rahatsız etme ilkesine özen göstermeleri gerekmektedirApartmanda ya da sitede yapılabilecek ve yapılamayacak işler, apartman ve site idare planlarında uyulması gereken kurallar dahilinde belirtiliyor
Yönetim ise kendisine gelen bu şikayet neticesinde ilgili kişiye uyarıda bulunuyor Yasağa uymama durumunun devam etmesi sonucunda ise, yönetim bir tutanak hazırlayarak mahkemeye şikayet edebiliyorEğer, yönetim planı zarfında apartman dairesinde müzik aleti çalınması hususu yasaklanmadıysa, bu eylemin yeniden komşuluk hukukuna dayanarak, apartman gürültü saatleri içerisinde yapmaları gerekmektedirBu sınırların dışına çıkılmamalıdır somurtkan taktirde ceza uyglama işlemi yapılacaktır
Keza komşuları rahatsız edecek derecede ve saatlerde müzik aleti çalınması sonucunda da yeniden yukarıda açıklanmış işlemler yapılacaktır *

Apartmanda müzik dinleme saatleri konusunda 2019 yılına dair genel bilgiler vermek gerekirse, apartman dairesindeki kat maliki ya da kiracıların, komşularını rahatsız etmemeye özen göstermeleri gerekmektedir. Bu durum, kanunlarla belirlenmiş komşuluk ilişkileri kapsamında karşılıklı saygı ve huzuru sağlamak adına önem taşımaktadır.

Apartmanda veya sitede yapılabilecek ve yapılamayacak işler genellikle apartman veya site idare planlarında belirtilmektedir. Bu planlara uyulması zorunlu kurallar içermekte olup, apartman sakinlerinin bu kurallara riayet etmesi beklenmektedir.

Yönetim, apartmanda müzik dinleme konusundaki şikayetleri değerlendirerek ilgili kişilere uyarılarda bulunmaktadır. Eğer uyarılara rağmen yasakların ihlali devam ederse, yönetim tarafından tutanak tutularak mahkemeye başvurulabilmektedir.

Apartman yönetim planında müzik aleti çalmanın yasaklanmadığı durumlarda bile, apartman gürültü saatleri içinde komşuların rahatsız edilmemesi gerekmektedir. Belirlenen sınırlara uyulmaması durumunda cezai işlem uygulanabilir.

Komşuları rahatsız edecek derecede ve uygun olmayan saatlerde müzik aleti çalınması durumunda ise yine yukarıda belirtilen işlemler uygulanabilir. Dolayısıyla apartmanda huzur ve güven ortamının sağlanması için komşuluk ilişkilerine dikkat edilmesi ve kurallara uyulması önemlidir.

Geri