Apartmanda Kopek Beslenmesi

SoruCevap

Yeni Üye
Apartmanda Kopek Beslenmesi

Cevap: Apartmanda Kopek Beslenmesi

Yonetim planında; bağımsız bolum, eklenti ve ortak yerlerinde hayvan beslenmesi yasaklanmışsa, kat malikleri kurulunun izin verdiğine dair belge ibraz etmeyenin etrafına rahatsızlık vermemiş olsa bile, bağımsız bolumde kopek beslemesi mumkun değildirYonetim planında kopek beslenmesi konusunda bir yasak bulunmadığı haldeyse Kat Mulkiyeti Kanununda yer alan rahatsız etmeme koşulunun oluşması gerekirYonetim planında boyle bir yasak yoksa besleyebilirsiniz

Apartmanda köpek beslenmesi konusunda yönetim planında belirtilen kurallara dikkat etmek önemlidir. Eğer yönetim planı bağımsız bölüm, ekleti ve ortak yerlerde hayvan beslenmesini yasaklıyorsa, kat malikleri kurulundan izin almadan köpek beslemek mümkün değildir, bu durumda da etrafı rahatsız etmese bile yasal olarak köpek beslemek mümkün değildir.

Eğer yönetim planında köpek beslenmesi konusunda bir yasak bulunmuyorsa, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer alan rahatsız etmeme koşulunun sağlanması gerekmektedir. Yani köpek beslenmesi diğer apartman sakinlerini rahatsız etmemeli ve sorun çıkarmamalıdır.

Sonuç olarak, eğer yönetim planında köpek beslenmesine dair bir yasak bulunmuyorsa ve diğer apartman sakinlerini rahatsız etmeyecek şekilde köpek beslemek istiyorsanız, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda belirtilen kurallara uyarak bu konuda dikkatli olmanız önemlidir.

Geri