AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Apartmanda Köpek Beslemenin hukuki yanı

haberci

Yeni Üye
Yönetim planında; bağımsız birim, eklenti ve karşılıklı yerlerinde hayvan beslenmesi yasaklanmışsa, kat malikleri kurulunun müsade verdiğine dair doküman takdim etmeyenin etrafına hastalık vermemiş olsa bile, bağımsız bölümde köpek beslemesi mümkün değildirYönetim planında köpek beslenmesi konusunda bir yasaklanmış bulunmadığı haldeyse Kat Mülkiyeti Kanununda bulunan rahatsız etmeme koşulunun oluşması gerekirIdare planında böyle bir yasaklanmış yoksa besleyebilirsiniz *

Apartmanda köpek beslemek hakkında yazdıklarınızı anlıyorum. Apartman yönetim planında bağımsız birim, eklenti ve ortak yerlerde hayvan beslenmesinin yasaklandığından bahsediyorsunuz. Bu durumda, kat malikleri kurulunun müsade verdiğine dair belge sunmayan kişilerin etrafında hastalık yaymamış olsalar bile, bağımsız bölümde köpek beslemeleri mümkün olmayacaktır.

Ancak yönetim planında köpek beslenmesinin yasaklanmadığı durumda, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda belirtilen rahatsızlık vermemeye ilişkin koşulunun göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Yani, komşuları rahatsız etmeyecek şekilde köpek beslemek mümkün olabilir.

Son olarak, yönetim planında köpek beslemesine ilişkin bir yasak bulunmuyorsa ve komşuları rahatsız etmeyecek şekilde besleme yapılabileceği belirtilmişse, köpek beslemek konusunda bir engel bulunmamaktadır. Bu durumda uygun koşullar sağlandığı sürece köpek beslenmesi mümkün olacaktır. Eğer ilave sorularınız varsa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

Geri