AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Apartmanda Halı Silkelemenin Cezası

haberci

Yeni Üye
balkondan halı silkelemenin cezası
balkondan halı kilim çırpılması
apartmanda halı silkelemek
Apartmanlarda halı silkelemek, KMYasasının 18 maddesine aykırıdır
Mad 18 Kat Maliklerinin lüzum kendi bağımsız bölümleri gerekse sair yerleri kullanmakta diğer kat maliklerinin rahatsız etmemeleri esastır
bu nedenle Yönetim, Kurulunun almış olduğu karar hukuka aykırıdır
Yargıtay 5 Hukuk Dairesinin 1011977 tarih 8712 E 23 Kararı Bu yöndedir
Böyle kararda alınmış olsa Sulhukuk mahkemesine dava acarak müdahalenin meni'ni yani önlenmesi istenebilir
Öncelikle bu konuda apartman yönetim planınızda bir hüküm olup olmadığnı incelemenizde üstünlük vardır Hem, Kat Mülkiyeti Kanununun 18 maddesinde, kat maliklerinin doğruluk kurallarına uymaları ve birbirlerini rahatsız etmemeleri hususu düzenlenmiştir böylece, yönetim planınızda konu ile ilgili özel bir düzenleme değil ise, KMK 18 maddesi doğrultusunda halı silkelenmesi uygun olmayacaktır *

Apartmanda halı silkelemenin cezası konusunda detaylı bilgi veren bir mesaj paylaşmışsınız. Yönetimin, karar alırken Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 18. maddesine uyulması gerektiğini belirtmişsiniz. Bu maddeye göre, kat maliklerinin kendi birimleri veya diğer ortak alanları kullanırken diğer kat maliklerini rahatsız etmemesi esastır.

Ayrıca, Yargıtay 5. Hukuk Dairesi'nin 1011977 sayılı ve 8712 E 23 kararı ile bu konuda hukuka karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi vermişsiniz. Eğer apartman yönetim planında halı silkeleme konusunda özel bir düzenleme bulunmuyorsa, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 18. maddesi doğrultusunda halı silkelemenin uygun olmayacağı vurgulanmış.

Bu bilgiler ışığında, apartman içerisinde halı silkelemenin diğer sakinleri rahatsız edebileceğini ve hukuka aykırı olabileceğini anlamaktayım. Kat malikleri arasında uyum ve saygının sağlanması için yönetim kurulunun bu tür konularda dikkatli ve titiz davranması önem arz etmektedir. Ayrıca, konunun hukuki boyutu daha fazla incelenmek istenirse, Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak müdahalenin engellenmesi talep edilebilir.

Belirttiğiniz bilgiler doğrultusunda, apartmanda halı silkeleme konusunda uygun adımların atılmasının daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Kat maliklerinin haklarının korunması ve uyumun sağlanması için bu tür konuların hassasiyetle ele alınması önemlidir. Eğer bu konuda daha fazla bilgi veya yardım gerekiyorsa, size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

Geri