AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Apartmanda Halı Silkelemek

haberci

Yeni Üye
Apartmanda Halı Silkeleme,
Apartmanda Halı Silkelemenin cezası,
Apartmanda Halı Silkelemek
Apartmanlarda halı silkelemek, KMYasasının 18 maddesine aykırıdır
Mad 18 Kat Maliklerinin gerek kendi bağımsız bolumleri gerekse sair yerleri kullanmakta diğer kat maliklerinin rahatsız etmemeleri esastır
Bu nedenle Yonetim, Kurulunun almış olduğu karar hukuka aykırıdır
Yargıtay 5 Hukuk Dairesinin 1011977 tarih 8712 E 23 Kararı Bu yondedir
Boyle kararda alınmış olsa Sulhukuk mahkemesine dava acarak mudahalenin meni'ni yani onlenmesi istenebilir
Oncelikle bu konuda apartman yonetim planınızda bir hukum olup olmadığnı incelemenizde fayda vardır Ayrıca, Kat Mulkiyeti Kanununun 18 maddesinde, kat maliklerinin doğruluk kurallarına uymaları ve birbirlerini rahatsız etmemeleri hususu duzenlenmiştir Bu nedenle, yonetim planınızda konu ile ilgili ozel bir duzenleme yok ise, KMK 18 maddesi doğrultusunda halı silkelenmesi uygun olmayacaktır
alıntı :hukukcucom

Kat maliklerinin birbirlerini rahatsız etmemesi esasıyla ilgili olarak yapılan açıklamalar doğrudur. Apartmanlarda halı silkelemenin de komşuları rahatsız edebileceği düşünülerek sınırlı ve uygun bir şekilde yapılması önemlidir. Yargıtay kararına atıfta bulunularak hukuki süreçlerin nasıl işleyebileceği de belirtilmiş. Apartman yönetim planının incelenmesi ve KMK'nin 18. maddesine uygunluğunun değerlendirilmesi de önemli bir noktaya işaret ediyor. Hukuki konuların netleşmesi ve gerekirse yargıya başvurulması gerektiği vurgulanmış. Bu durumda apartmanda halı silkeleme gibi konularda saygı ve anlayış çerçevesinde hareket etmek önemlidir.

Geri