AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Apartman Yonetimi Muhasebesi

haberci

Yeni Üye
Apartman Yonetim Muhasebesi,
Apartman Yonetimi Muhasebesi nedir,
Apartman Yonetimi Muhasebesi Hakkında Bilgi
Apartman Yonetimi Muhasebesi
Apartman yoneticiliğine secilirken, mutlaka gorev alanınızı gosteren bir yonetim planın apartman genel kurulunda onaylatmanız gerektiğini, onaylatmadığınız takdirde kat mulkiyeti kanun 35 maddesinde yer alan geniş kapsamlı bir gorev sorumluluğu ile karşı karşıya kalabileceğinizi ve bu geniş sorumluluk nedeniyle apartman işlerine yetişemediğiniz durumlarda gorevinizi ihmal ettiğiniz yonundeki tenkitlerle karşı karşıya kalabilirsiniz
Yoneticiliğiniz suresince normal yonetim giderlerine katılmayacaksanız bu konuyu yonetim planında mutlak surette belirtmeniz gerekmektedir Belirtmediğiniz takdirde, sizden sonra gelen yonetimler hissenize duşen normal yonetim giderinin yarısını faizi ile birlikte sizden talep edebilirler (KMK Madde:40)
Gorevi suistimal ve yedieminliği suistimal sucları ile asliye ceza mahkemelerinde yargılanmak istemiyorsanız;
●Yoneticiliğiniz suresince apartman icin yaptığınız giderler icin mutlak surette fatura ve fiş alınız Gider kalemlerinizi Fatura ve fiş verme kapsamında olmayanlardan almış iseniz gider pusulası duzenleyiniz (KMK Madde:36)
●Topladığınız aidatlar icin makbuz duzenlemeyi unutmayınız Gelir ve gider kalemlerini mutlak surette deftere kayıt ediniz Tutuğunuz defterleri, noterden tasdikini ve kapanış tasdiklerini unutmayınız (KMK Madde:32,36)
● Yoneticiliğiniz bitiminde elinizde bulunan defter ve belgeleri yeni yonetime bir tutanakla teslim ediniz (KMK Madde:32)
●Yoneticiliğiniz suresince topladığınız paraları ve avansları gerektiğinde almak uzere bir bankada kendi adınıza ancak apartmanınızın yoneticisi sıfatı gosterilmesi suretiyle hesap actırınız( KMK Madde:35)
Apartman yoneticiliği, yapmanız gereken durumlarda Yukarıdaki hususlara dikkat etmeniz ileride cıkabilecek sorunların onune gecilmesini sağlayacaktır
Alıntı

Geri