AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Apartman yonetimi kimse almazsa ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Apartman yönetimi kimse almazsa ne olur?​

Kimsenin apartman yöneticisi olmak istememesi durumunda, hiçkimse apartman yöneticisi olması için zorlanmıyor. Apartmandaki kat maliklerinden biri tarafından sulh hakiminden ücreti karşılığında bir yönetici ataması istenebiliyor. Kanuna göre, kimse yönetici olmak için zorlanamıyor.

Yönetici Seçilemezse ne yapmak gerekir?​

Yönetici Seçilemezse ne yapmak gerekir?
Peki, apartman yönetimi seçilemezse ne olur? Kat malikleri anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaz veya toplanıp bir yönetici atayamazlarsa, o geyrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesince, kat maliklerinden birinin müracaatı üzerine ve mümkünse diğerleri de dinlendikten sonra, gayrimenkule bir yönetici atanır.

Toplu yapı Yönetimine geçiş zorunlu mu?​

Toplu yapı Yönetimine geçiş zorunlu mu?
Toplu yapı yönetimine geçmek diye bir zorunluluk söz konusu değildir. YÖNETİM PLANI DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN SALT ÇOĞUNLUK YETMEZ: Tek parselde kurulu sitelerde YP’de yapılacak her türlü uyarlama ve değişiklik için salt çoğunluk yetmez. 4/5 çoğunlukla karar almak gerekir.

Apartman yönetimi olmak zorunda mı?​

APARTMAN YÖNETİCİSİ OLMAK ZORUNDA MIYIM? Hayır, kişinin her zaman için apartman yöneticiliğini kabul etmemek hakkı bulunmaktadır. Apartman yöneticisi olmak istemiyorum diyen kat malikinin bu göreve zorla getirilmesi söz konusu değildir. Yani apartman yöneticisi olmak zorunlu değildir.

Apartman yönetimi yoksa nereye şikayet edilir?​

Apartman yönetimi yoksa nereye şikayet edilir?
Ancak yine de apartman yöneticisinin gerekli yaptırım ile karşılaşmadığı düşünülürse bu sefer de Sulh Hukuk Mahkemesi’ne kat malikleri tarafından şikayet edilebilir.

Toplu yapı Yönetimine geçiş nasıl geçilir?​

Toplu yapı Yönetimine geçiş nasıl geçilir?
APARTMAN YÖNETİMİNDEN TOPLU YAPI YÖNETİMİNE NASIL GEÇİLİR? Apartman yönetiminden toplu yapı yönetimine geçebilmek için bir vaziyet planı hazırlanması ve bu vaziyet planının belediyece onaylanması gereklidir. Vaziyet planı onaylandıktan sonra vaziyet planı içerisinde kalan apartmanlardan her birisi blok adını alır.

Toplu yapı yönetim planı nasıl değiştirilir?​

Yönetim plânı, toplu yapı kapsamındaki bütün kat maliklerini bağlar. Yönetim plânının değiştirilebilmesi için, toplu yapı temsilciler kurulu üyelerinin temsil ettikleri bağımsız bölümlerin tamsayısının beşte dördünün oyu şarttır.

Site yöneticisi seçimi nasıl yapılır?​

Site yöneticisi seçimi nasıl yapılır?
YÖNETİCİ NASIL SEÇİLİR: Yönetici veya yönetim kurulu, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu ile seçilir. Yönetici veya yönetim kurulu kat malikleri arasından seçilebileceği gibi, kat maliki olmayan kimseler arasından da seçilebilir.

Apartman yönetimi konusunda detaylı bilgi vermek için buradayım.

Eğer apartman yöneticisi seçilemezse veya kimse bu görevi üstlenmek istemezse, yasal düzenlemelere göre bir çözüm bulunmaktadır. Kat maliklerinden biri, sulh hakiminden ücret karşılığında bir yönetici ataması isteyebilir. Yönetici seçilememesi durumunda da sulh mahkemesi devreye girebilir ve bir yönetici atanabilir.

Toplu yapı yönetimine geçiş zorunlu değildir. Toplu yapı yönetimine geçmek için yapılan değişiklikler için ise 4/5 çoğunlukla karar almak gerekmektedir. Yani, toplu yapı yönetimine geçiş isteği kat malikleri tarafından çoğunlukla kabul edilmelidir.

Apartman yöneticisi olmak zorunlu değildir. Her kat malikinin apartman yöneticisi olmama hakkı vardır ve bu göreve zorlanamaz. Aynı şekilde, toplu yapı yönetimine geçiş de isteğe bağlıdır ve zorunluluk arz etmez.

Apartman yönetimi olmadığı durumda şikayet edilecek merci Sulh Hukuk Mahkemesi olabilir. Eğer apartman yöneticisi gereken sorumlulukları yerine getirmiyor veya apartman halkının haklarını ihlal ediyorsa, kat malikleri bu durumu mahkemeye taşıyabilir.

Toplu yapı yönetimine geçiş için öncelikle bir vaziyet planı hazırlanmalı ve belediye tarafından onaylanmalıdır. Vaziyet planı onaylandıktan sonra apartmanlardan her biri blok adını alarak toplu yapı yönetimine geçebilir.

Yönetim planının değiştirilmesi için toplu yapı temsilciler kurulu üyelerinin temsil ettikleri bağımsız bölümlerin beşte dördünün oyuna ihtiyaç vardır. Bu oylama sonucunda yönetim planı değiştirilebilir.

Site yöneticisi seçimi, kat maliklerinin çoğunluğuyla yapılır. Yönetici veya yönetim kurulu, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğun desteğiyle belirlenir. Yönetici veya yönetim kurulu, kat malikleri arasından seçilebileceği gibi, kat maliki olmayan kişiler arasından da seçilebilir.

Geri