Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Apartman yonetimi istifa ederse ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Apartman yönetimi istifa ederse ne olur?​

Yöneticinin İstifa Etmesi Durumunda Yedek Yönetici Görevlendirilir. Apartman ve sitelerde yöneticilerin istifa etmesi durumunda ilk olarak bakılması gereken durum yedek yöneticinin olup olmadığı konusudur. Eğer yedek yönetici seçilmişse bu yönetici acilen idari işleri üzerine alıp yürütür.

Apartman yöneticiliğini kimse almazsa ne olur?​

Kimsenin apartman yöneticisi olmak istememesi durumunda, hiçkimse apartman yöneticisi olması için zorlanmıyor. Apartmandaki kat maliklerinden biri tarafından sulh hakiminden ücreti karşılığında bir yönetici ataması istenebiliyor. Kanuna göre, kimse yönetici olmak için zorlanamıyor.
Yönetici nasıl görevden alınır?
Birincisi yöneticinin mutlak butlanla (kat malikleri/sakinlerin edinimlerini yerine getirmemesi) istifa etmesi, ikincisi denetçi veya denetim kurulunun en az oy çokluğu ile üçüncüsü ise kat maliklerinin 1/3 oranında imza toplayarak yapılabilmektedir.
Yönetici nasıl istifa eder?
Yönetici, istifa dilekçesini görevini yaptığı apartman, site, bloğu Kat Malikleri Kurulu’na hitaben hazırlamalıdır. İstifa dilekçesinde hangi neden veya nedenlerden dolayı görevinden istifa ettiğini belirtmelidir. Görev yaptığı dönem içindeki yöneticiliğe dair tüm evrakları kurula sunacağını da ayrıca belirtebilir.

Apartman yönetimi nasıl görevden alınır?​

Apartman Site yönetimi nasıl feshedilir?​

Site yönetimi ile ilgili yasal esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu’nda düzenleniyor. Kanuna göre site yönetiminin feshi mümkün olabiliyor. Usule aykırı olarak seçim yapılmışsa kat maliklerinden herhangi birinin açacağı dava üzerine yönetim feshediliyor. Kat malikleri toplanarak yeni yönetimi oluşturuyor.
Apartman yöneticisi olmak zorunlu mu?
Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, sekiz ve daha fazla bağımsız bölüme sahip olan apartmanlarda yönetici seçilmesi zorunlu kılınıyor. Yöneticisi bulunmayan apartmanlarla ilgili ne yapılması gerektiği, kararların nasıl alınacağı ve yöneticinin hangi yolla belirleneceği yine Kat Mülkiyeti Kanunu’nda yer alıyor.
Apartman yöneticisi kura ile seçilir mi?
1.Apartman yöneticisi, apartman yönetim kurulu nedir? Daire, işyeri vb. alan sahipleri yani kat malikleri olarak, apartmanınızın yönetimini, kendi aranızdan veya dışarıdan seçeceğiniz bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirsiniz.

Apartman yöneticisi en fazla kaç yıl için seçilir?​

Yönetici, kat maliklerinin hem sayı, hem de arsa payı çoğunluğuyla, bir yıl için seçilir. Eski yönetici de tekrardan seçilebilir. Toplu yapılarda yönetim planında aksi belirtilmemişse yöneticinin görev süresi iki yıldır.

Yönetim nasıl değiştirilir?​

Geri