Apartman yonetimi gelir vergisi oder mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Apartman yönetimi gelir vergisi öder mi?​

Site ve apartman yöneticiliğine bağlı olarak çalıştırılan ve kat malikleri arasından seçilen yönetici ve deneticilere yönetim giderlerine katılmama oranında yapılan ödemelerin gerçek ücret olarak kabul edilmemesi nedeniyle gelir vergisi tevkifatına tabi tutulmaması gerekmekte olup bu kişilere yönetim giderlerinin …
Apartmanlar vergiden muaf mı?
Apartmanlarda çalışan bina görevlisi ücretinden gelir vergisi kesintisi yapılmadığı ve bunun dışından herhangi bir vergi stopaj gerektiren bir ödeme söz konusu olmadığı durumda apartmanların vergi numarası alma zorunluluğu yoktur.
Apartman yönetimi vergiye tabi mi?
Site yönetim kurulu; Kurumlar Vergisi Kanununda sayılan kurumlar arasında yer almadığından kurumlar vergisine tabi olmayıp; yürütülen faaliyetin adi ortaklık şeklinde değerlendirilerek; site maliklerinin adi ortaklığının ortağı olarak kabul edilmesi ve vergilemenin de adi ortaklığa ilişkin genel hükümlere göre …

Apartman yöneticisi ne kadar maaş alır?​

Apartman yöneticileri normal koşullarda her hangi bir maaş almamaktadır. Ancak bina için belirlenmiş olan aylık aidat tutarını apartman yöneticisi vermemektedir. Yani apartman yöneticisinin bir aylık kazancı ödemediği aylık aidat ücretidir. Bunun dışında apartman yöneticisi her hangi bir maaş almamaktadır.
Apartman yönetimi beyanname verir mi?
CEVAP: “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ( Vergi Kesintisi Yapmayanlar İçin)” bölümünden vergi kesintisi yapma zorunluluğu bulunmayan ancak sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ile prim ödeme gün sayıları beyan etmek zorunda olan apartman yönetimleri, vergiye tabi olmayan …
Apartman yönetimi muhtasar beyanname verir mi?

Apartman yönetimi araç alabilir mi?​

Bilindiği üzere, site yönetimlerinin herhangi bir tüzel kişiliği bulunmamaktadır. Hal böyle olunca mal edinmeleri de mümkün değildir. Örneğin bir şirket gibi gayrimenkul edinmek ya da araba sahibi olmak mümkün görünmemektedir.
Apartman yöneticisi aidat ve yakıt parası öder mi?
Eğer bu konuda kat malikleri kurulu seçilen yöneticinin ücreti veya yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı konusunda herhangi bir karar almamış ise mevcut yönetici kendisine düşen yönetim giderlerinin yarısına katılmaz yani ödemez. …
Apartman yönetimi muhasebeci tutmak zorunda mı?
Site ya da apartman yönetimleri bünyesinde yanlızca bina görevlisi yani kapıcı çalıştırıyorlarsa, SGK yükümlülükleri olmasına karşın Muhtasar Beyanname vermek zorunlulukları bulunmamaktadır. Bu durumda Muhtasar Beyanname vermek zorunda olan sitelerin Mali Müşavir çalıştırmak zorunluluğu bulunmaktadır diyebiliriz.

Geri