Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Apartman yonetim sozlesmesi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Apartman yönetim sözleşmesi nedir?​

Bağımsız kat maliklerinin apartman yönetimine seçtiği yöneticisi ile aralarında sözleşme imzalanması gerekiyor. Bu sözleşme kapsamında yöneticilik süresi, yöneticinin görevleri ve yöneticinin alacağı ücrete, nereye ödeneceğine ilişkin bilgilere yer verilmesi gerekiyor.

Sorumlu müdür sözleşmesi nedir?​

Bu sözleşme; bir taraftan ( “İş Yerinin Ticari Unvanı” ), diğer taraftan Sorumlu Yönetici (“Sorumlu Müdürün Adı Soyadı”) arasında yapılan iş antlaşmasının şartlarını belirler. Sözleşmede işyerinin ticari unvanı “işyeri” diye anılacaktır.
Site Yönetimi sözleşme yapabilir mi?
Az yukarıda değinildiği üzere yönetici, yasadan ve yönetim planından kaynaklanan yetkisine dayanarak üçüncü kişilerle borç ve alacak ilişkisi doğuracak sözleşmeler yapabilir.
Apartman yönetimi nasıl fesh edilir?
Sulh mahkemesince atanan yönetici, bu atanma üzerinden altı ay geçmedikçe, kat malikleri kurulunca değiştirilemiyor. Ancak haklı bir sebep çıkarsa, onu atamış olan sulh mahkemesi, değiştirmeye müsaade edebiliyor.

Apartman yönetimi avukata nasıl vekalet verir?​

Site yönetimi avukatlık vekaleti nasıl verilmektedir?  Genel dava vekaletnamesi verilmelidir.  Vekaletname çıkarılması için alınacak karara istinaden kararda yetkilendirilecek olan yönetim kurulu üyesi karar defteri ile birlikte noter’e giderek vekaletname çıkaracaktır.

Sorumlu mesul müdür nedir?​

– Mesul müdür, sağlık kuruluşunun faaliyeti ve denetimi ile ilgili her türlü işlemde Müdürlüğün ve Bakanlığın birinci derecede muhatabıdır. Mesul müdür idari işlerden bizzat, tıbbi işlemlerden ise diğer diş hekimleri ve ilgili uzman tabipler ile birlikte sorumludur.
Sorumlu müdür belgesi nasıl alınır?
Sorumlu müdür olmak için neler gerekir? En az lisans seviyesinde diploma sahibi olmak koşuluyla sorumlu müdür eğitimi alındıktan sonra sınavından başarılı olunduğu takdirde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna başvurarak belgenizi alabilirsiniz.
Site yöneticisi kaç yıl görev yapar?
Yönetici, kat maliklerinin hem sayı, hem de arsa payı çoğunluğuyla, bir yıl için seçilir. Eski yönetici de tekrardan seçilebilir. Toplu yapılarda yönetim planında aksi belirtilmemişse yöneticinin görev süresi iki yıldır.
Az yukarıda değinildiği üzere yönetici, yasadan ve yönetim planından kaynaklanan yetkisine dayanarak üçüncü kişilerle borç ve alacak ilişkisi doğuracak sözleşmeler yapabilir. Kat maliklerinin vekili olduğundan bu tür sözleşmeler onların adına ve hesabına hukuki sonuç doğurur.
Apartman yöneticisi değiştirmek için ne yapmalıyım?
Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır. Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanır; eski yönetici tekrar atanabilir.
Site Yönetimi avukatlik ücretini kim öder?
Yöneticinin yönetim planında ve kendisi ile yapılmış olan sözleşmede buna ilişkin bir hüküm bulunmuyor olmasına karşılık yaptığı işe uygun bir ücreti kat maliklerinden talep etme hakkı vardır.

Yönetici vekalet verebilir mi?​

Yönetici kat maliklerinden birisi ya da dışarıdan birisi olabilir. Yönetici atanınca kat malikleri ile arasında vekalet sözleşmesi kurulmuş olur. Toplu yapılarda yani sitelerde ise yönetim bakımından üç unsur söz konusudur. Bunlar; kat malikleri kurulu, temsilciler kurulu, yönetici ve denetçilerden oluşur.

Site yönetimi aidata zam yapabilir mi?​

KMK’nın 37. maddesi GK’da bir işletme projesi kabul edilmemişse; işletme projesi yapma görev ve yetkisini yöneticiye vermektedir. Öngörülen bütçe yetmezse ek avans toplayabilir. Özeti aidata zam yapabilir.

Geri