AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Apartman yonetim plani yoksa ne olur?

Editör

Yeni Üye

Apartman yönetim planı yoksa ne olur?​

Apartman Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Yönetim planında hüküm bulunmayan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar bu kanuna ve genel hükümlere göre karara bağlanır.

Apartman yönetim planında neler olur?​

Apartman yönetim planında neler olur?
Apartman yönetim planı, apartmandaki yönetimi, apartmanın kullanım şeklini ve sebeplerini, apartmanın yönetici ve denetçilerinin kazancı gibi meseleleri kapsar. Apartmandaki bütün hak sahiplerini ilgilendiren bir sözleşmedir. Bir anlaşmazlık çıktığında apartman yönetim planından yararlanılabilir.

Apartman yönetim planı ne demek?​

Apartmanın yönetimi, kullanım şekli, apartman görevlilerinin alacakları ücret ve yönetime düşen görevler gibi apartmanla ilgili meseleleri toparlayan, apartmandaki bütün hak sahiplerini bağlayan bir sözleşme hükmünde olan belgeye apartman yönetim planı denir.

Apartman yönetim planı şart mı?​

Apartman yönetim planı şart mı?
Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşmedir. Kat mülkiyeti kanununda kat malikleri arasındaki ilişkiler düzenlenmiş olmasına rağmen kat mülkiyetine konu olan gayrimenkullerin hepsinin kendine özel durumları olabileceğinden ayrıca yönetim planı hazırlanması kanun tarafından zorunlu tutulmuştur.
Apartman yönetim planı nereden temin edilir?​
Apartman Yönetim planı, kat mülkiyeti kuruluşunun belgelerinden biri olup; tapuda bulunuyor. Tapu Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilerek belli bir masraf karşılığınde yönetim planı verilebiliyor.

Yönetim Planinin değiştirilmesi koşullari nelerdir?​

Yönetim Planinin değiştirilmesi koşullari nelerdir?
Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır. Kat maliklerinin 33 üncü maddeye göre mahkemeye başvurma hakları saklıdır. Yönetim planı ve bunda yapılan değişiklikler, bütün kat malikleriyle onların külli ve cüzi haleflerini ve yönetici ve denetçileri bağlar.

Yönetim planı neleri kapsar?​

Yönetim planları içerisinde zemin kat, birinci kat, diğer katlar ve teras katları ile ilgili madde başlıkları yer alır. Yasaklar, anlaşmazlıkların çözümü, yönetim organları, toplantı zamanları, oy hakkı, karar defteri, yönetici seçimi ve görevleri gibi madde başlıkları yönetim planı içerisinde yer alır.

Apartman yönetim planını kimler imzalar?​

Apartman yönetim planını kimler imzalar?
Bir binanın tümüne sahip olan bir kişi de taşınmaz üzerinde kat mülkiyeti kurulmasını talep edebiliyor. Bu durumda yönetim planı sadece bu kişi tarafından imza ediliyor.Yönetim planı istisnai olarak imzalayan kat malikleri için sözleşmedir ama cüz‟i halefler bakımından sadece sözleşme hükmündedir.

Tapudaki yönetim planı ne demek?​

Yönetim planı; kat mülkiyetine geçilmede ya da kat irtifakı kurulurken toprak sahibi ve müteahhit arasında düzenlenen; apartmandaki yönetime ait esaslara yer verilen plan olarak tanımlanıyor.

Bina kat planı nereden alınır?​

Bina kat planı nereden alınır?
Apartman yönetim planını kim hazırlar?​
Peki Bina yönetim planını kim hazırlar, diyorsanız hemen yanıtlayalım. Söz konusu plan bina yöneticisi tarafından kat malikleri kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda hazırlanıyor.

Yönetim planı kaç oyla değiştirilir?​

Yönetim planı kaç oyla değiştirilir?
Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır.

Yönetim planı değişikliği ne demek?​

Yönetim planının değiştirilmesi hukuki bir zemin çerçevesinde gerçekleştirilir ve böylece kat maliklerinin de hakları muhafaza edilmiş olur. Yönetim planında değişiklik yapılması için bütün kat maliklerinin en az 4/5’inin oyu gerekmektedir. Aksi halde planda değişiklik yapmak mümkün olmayacaktır.

Yönetim planı hangi konuları düzenler?​

Yönetim planı hangi konuları düzenler?
634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu 28. maddesinde yönetim planı aşağıdaki şekilde tanımlanmıştır. “Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenler.Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlıyan bir sözleşme hükmündedir.

Apartman yönetim planını kim yapar?​

Apartman yönetim planı, genel olarak bina yöneticisi tarafından kat maliklerinin aldığı kararlar doğrultusunda hazırlanır. Yönetim planı apartmanın yönetim tarzını, kullanım şeklini, yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve diğer yönetim ile ilgili hususları düzenler. Bu belge apartmandaki bütün hak sahiplerini bağlayan bir sözleşme hükmündedir. Yönetim planı, apartmanda yaşanan anlaşmazlıkların çözümünde de önemli bir rol oynar ve kat maliklerine belirli haklar sağlar.

Yönetim planı hazırlanırken apartman sakinlerinin ihtiyaçları ve beklentileri dikkate alınmalıdır. Kat maliklerinin çoğunluğunun onayı ile yönetim planında değişiklik yapılabilir. Bu değişiklikler için genellikle bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyuna ihtiyaç duyulmaktadır.

Yönetim planı, apartmanın düzenli ve huzurlu bir şekilde yönetilmesini sağlamak amacıyla önemli bir belgedir. Bu nedenle apartman yönetim planının düzenli bir şekilde güncellenmesi ve uygulanması, apartman sakinlerinin haklarını korumak ve apartman yönetimini etkin bir şekilde yürütmek için önemlidir.

Geri