AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Apartman yoneticisi istifasini kime verir?

Editör

Yeni Üye

Apartman yöneticisi istifasını kime verir?​

Bu toplantıda, yönetici gerekçeli nedenini açıklayarak istifasını kat malikleri kuruluna sunar. İstifa; tek taraflı bir irade beyanı olduğundan dolayı, istifanın kat malikleri kurulunca kabul şartı aranmaz. Akabinde yeni yönetici seçilerek yönetimin devamlılığı sağlanır.

Apartmandan birini atmak için ne yapmalı?​

Kat maliklerinin hakları arasında, kendi haklarını çekilmez hale gelecek derecede kısıtlayan malikleri apartmandan attırma hakkı da bulunuyor. Bunun için malikler, o kat malikinin müstakil bölümü üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hakimden istiyebilirler.

Apartmanda yönetici yok ne yapabilirim?​

Apartmanda yönetici yok ne yapabilirim?
– Kat malikleri anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaz veya toplanıp bir yönetici atayamazlarsa, o geyrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesince, kat maliklerinden birinin müracaatı üzerine ve mümkünse diğerleri de dinlendikten sonra, gayrimenkule bir yönetici atanır.

Site yöneticisi istifa ederse ne olur?​

Site yöneticisi istifa ederse ne olur?
Yöneticinin İstifa Etmesi Durumunda Yedek Yönetici Görevlendirilir. Apartman ve sitelerde yöneticilerin istifa etmesi durumunda ilk olarak bakılması gereken durum yedek yöneticinin olup olmadığı konusudur. Eğer yedek yönetici seçilmişse bu yönetici acilen idari işleri üzerine alıp yürütür.

Yönetici istifa edebilir mi?​

Kanuna göre kat malikleri, üzerlerine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmezlerse, yöneticinin istifa edebileceği ve bu yüzden uğradığı zararın tazminini kat mâliklerinden isteyebiliyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre, apartman yöneticisinin görevinden istifa etmesi mümkün oluyor.

Site yönetimi nasıl istifa eder?​

Yönetici, istifa dilekçesini görevini yaptığı apartman, site, bloğu Kat Malikleri Kurulu’na hitaben hazırlamalıdır. İstifa dilekçesinde hangi neden veya nedenlerden dolayı görevinden istifa ettiğini belirtmelidir. Görev yaptığı dönem içindeki yöneticiliğe dair tüm evrakları kurula sunacağını da ayrıca belirtebilir.

Apartman yönetimi yoksa nereye şikayet edilir?​

Apartman yönetimi yoksa nereye şikayet edilir?
Ancak yine de apartman yöneticisinin gerekli yaptırım ile karşılaşmadığı düşünülürse bu sefer de Sulh Hukuk Mahkemesi’ne kat malikleri tarafından şikayet edilebilir.

Site yöneticisi vefat ederse ne olur?​

Site yöneticisi vefat ederse ne olur?
Apartman yöneticisi istifa ederse ne olur Haberi Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanır; eski yönetici tekrar atanabilir.
Yönetici Yardımcısı nasıl istifa eder?​
İstifa edecek okuyucumun, istifasını yazılı olarak yönetim kuruluna ve denetçiye bildirmesinde yarar vardır. Göreve devam eden yönetim, yönetim kurulunda eksiklik oluşması durumunda yeni yönetici seçimi için kat maliklerini toplantıya çağıracak ve yeni bir üye seçilecektir.
Kadrolu müdür yardımcısı istifa ederse ne olur?​
” (1) Yöneticilik görevlerinden istekleri üzerine ayrılanlar, bulundukları eğitim kurumunda alanlarında açık norm kadro olması ve istemeleri hâlinde bu eğitim kurumuna; aksi durumda ise kadrolarının bulunduğu ilçe/il içinde durumlarına uygun bir eğitim kurumuna öğretmen olarak atanır.

Yönetici masraflara katılır mı?​

Yönetici masraflara katılır mı?
Yönetici yönetim masraflarına katılmayabilir veya belirlenen oranda katılabilir. Ne oranda katılacağını kat malikleri kararlaştırabilir. Ancak onarım ve ısınma gibi masraflara diğer kat malikleri gibi katılmalıdır.
İstifa, apartman veya site yöneticisinin doğal hakkı olduğundan her an istifa etmesi mümkündür. Uygulamada yöneticilerin istifa etmelerinin pek çok nedeni olmakla birlikte temel nedenlerine bakıldığında kat maliklerinin kendilerine düşen borçları ve yükümlülükleri yerine getirmemesi yer alır.

Yönetim kurulu Başkanı istifa ederse ne olur?​

Yönetim kurulu Başkanı istifa ederse ne olur?
Yönetim Kurulu Başkanı veya üyesi istifa ettiğinde ilk yedek Yönetim Kurulu üyesinden başlanarak çağrı yapılır. Eksik üyenin tamamlanmasıyla Yönetim kurulu görev dağılımı yeniden belirlenir.

Apartman yöneticiliğini kimse almazsa ne olur?​

Kimsenin apartman yöneticisi olmak istememesi durumunda, hiçkimse apartman yöneticisi olması için zorlanmıyor. Apartmandaki kat maliklerinden biri tarafından sulh hakiminden ücreti karşılığında bir yönetici ataması istenebiliyor. Kanuna göre, kimse yönetici olmak için zorlanamıyor.

Apartman yönetimi nasıl düşer?​

Sulh mahkemesince atanan yönetici, bu atanma üzerinden altı ay geçmedikçe, kat malikleri kurulunca değiştirilemiyor. Ancak haklı bir sebep çıkarsa, onu atamış olan sulh mahkemesi, değiştirmeye müsaade edebiliyor.

Yönetici nasıl istifa eder?​

Yönetici nasıl istifa eder?

Yönetim kurulundan nasıl istifa edilir?​

Yönetim kurulundan nasıl istifa edilir?
Anonim şirketlerde yönetim kurulu üyeleri, herhangi bir sınırlamaya tabi olmaksızın her zaman üyelikten istifa edebilir. İstifanın kabulü için yönetim kurulu veya genel kurulca bir karar alınması gerekli değildir. İstifa iç ilişkide, bu yöndeki beyanın şirkete ulaşmasıyla hukuki sonuç doğurur.

Kooperatif yönetim kurulu istifa ederse ne olur?​

Kooperatif Yönetim Kurulu üyesi/üyeleri istifa ederse ne olur? Genel Kurulca belirlenmiş Yönetim Kurulu yedek üyelerine sırayla görev teklif edilir, kabul eden göreve gelir ve yeni yönetim kurulu üyesi olarak göreve başlar.

Apartman yöneticisi istifa etmek istediğinde, gerekçeli bir istifa dilekçesi hazırlayarak istifasını kat malikleri kuruluna sunmalıdır. Bu istifa tek taraflı bir irade beyanı olduğundan dolayı, kat malikleri kurulu tarafından kabul şartı aranmaz. Yöneticinin istifası sonrasında yeni bir yönetici seçilerek yönetimin devamlılığı sağlanmalıdır.

Apartmandan birini atmak isteyen kat malikleri, kendi haklarını çekilmez hale getiren bir maliki apartmandan attırma hakkına sahiptir. Bu durumda malikler, ilgili malikin müstakil bölümü üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesi için hakimden talepte bulunabilirler.

Eğer apartmanda yönetici yoksa veya kat malikleri anlaşamazsa, sulh mahkemesince gayrimenkule bir yönetici atanabilir. Bu durumda, kat maliklerinden biri müracaat ederek yönetici atanmasını talep edebilir.

Site yöneticisi istifa ederse, yedek yönetici varsa yedek yönetici görevi devralır. Yedek yönetici yoksa, kat malikleri toplanarak yeni bir yönetici seçimi yapmalıdır.

Yöneticilerin istifa etme hakkı vardır. Kanuna göre, kat malikleri üzerlerine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmezlerse yönetici istifa edebilir ve uğradığı zararın tazminini kat maliklerinden talep edebilir.

Yönetici, istifasını yazılı olarak görevini yaptığı apartman veya site Kat Malikleri Kurulu'na hitaben hazırlamalıdır. İstifa dilekçesinde istifanın gerekçesi belirtilmeli ve görev süresi boyunca yaptığı işlemlere dair evrakları teslim etme taahhüdünde bulunabilir.

Apartmanda veya sitede yönetici olmaması durumunda maliklerin şikayet etmesi gereken durumlar varsa Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurabilirler.

Yönetim kurulu başkanı istifa ettiğinde, ilk yedek üyeden başlayarak yeni başkan seçilir ve yönetim kurulu görev dağılımı yeniden belirlenir.

Apartman veya site yöneticiliği görevini kimse üstlenmek istemezse, kimse zorlanamaz. Bu durumda, sulh hakiminden ücret karşılığında bir yönetici atanması talep edilebilir.

Kooperatif yönetim kurulu üyeleri istifa ettiğinde, genel kurulca belirlenmiş yedek üyelere sırayla görev teklif edilir ve yeni yönetim kurulu üyeleri olarak göreve başlarlar. Bu şekilde yönetim kurulunun boşalan koltukları doldurulmuş olur.

Geri