AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Apartman yoneticisi en fazla kac yil icin secilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Apartman yöneticisi en fazla kaç yıl için seçilir?​

Yönetici, kat maliklerinin hem sayı, hem de arsa payı çoğunluğuyla, bir yıl için seçilir. Eski yönetici de tekrardan seçilebilir. Toplu yapılarda yönetim planında aksi belirtilmemişse yöneticinin görev süresi iki yıldır.

Apartman yöneticisi maaş alır mı?​

Apartman yöneticileri normal koşullarda her hangi bir maaş almamaktadır. Ancak bina için belirlenmiş olan aylık aidat tutarını apartman yöneticisi vermemektedir. Yani apartman yöneticisinin bir aylık kazancı ödemediği aylık aidat ücretidir. Bunun dışında apartman yöneticisi her hangi bir maaş almamaktadır.
Apartman yönetim kurulu en az kaç kişiden oluşur?
Apartman ve site yönetim kanununa göre apartman yönetimi kurulu, en 3 kişiden oluşuyor.
Apartman yöneticisinin görevi ne zaman sona erer?
Yine söz konusu Kanunua göre sulh mahkemesi tarafından atanan yönetici, bu atanma üzerinden altı ay geçmediği takdirde, kat malikleri kurulunca değiştirilemiyor.

Site yöneticiliği kaç yıl yapılır?​

Normal süresi 2 yıl olan site yönetimlerinin olağanüstü durumlarda yapılacak genel kurul toplantısı ile görevleri sona erebilir. Site yönetimi seçimi genel kurula katılan kat maliklerinin yeterli çoğunluğa sahip olduğunda yapılabilen bir seçimdir.

Apartman yöneticisi ne kadar ücret alır?​

Bu kişiler aylık 100 liradan başlayan ve 500 – 600 liraya kadar çıkan apartman yöneticisi olma ücreti almaktadır. Bazı binaların yöneticiliğini bu gibi kişiler yapmaktadır.
Bir apartmanda yönetici nasıl seçilir?
YÖNETİCİ NASIL SEÇİLİR: Yönetici veya yönetim kurulu, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu ile seçilir. Yönetici veya yönetim kurulu kat malikleri arasından seçilebileceği gibi, kat maliki olmayan kimseler arasından da seçilebilir.
Apartman yöneticisi kat maliki olmak zorunda mi?
Yönetim planına, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükmü konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor. Eğer böyle bir hüküm konmamışsa kiracı da yönetici olabiliyor.

Geri