Apartman yoneticisi degistirmek icin ne yapmaliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Apartman yöneticisi değiştirmek için ne yapmalıyım?​

Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır. Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanır; eski yönetici tekrar atanabilir.

Site yönetimi nasıl Azledilir?​

Yöneticinin azledilmesi için tüm yollarda haklı bir nedene dayanması gerektiğinin yanında talebin usulen mevcut yöneticiye/yönetim kuruluna yapılması ve olağanüstü genel kurul toplantısının yönetici tarafından yapılarak karar defteri başta olmak üzere dönem/dönemlere ait bilanço, kasa raporu, dönemsel bakiyeler, mesken …
Apartman yönetimini bırakmak için ne yapmak lazım?
Yönetici, istifa dilekçesini görevini yaptığı apartman, site, bloğu Kat Malikleri Kurulu’na hitaben hazırlamalıdır. İstifa dilekçesinde hangi neden veya nedenlerden dolayı görevinden istifa ettiğini belirtmelidir. Görev yaptığı dönem içindeki yöneticiliğe dair tüm evrakları kurula sunacağını da ayrıca belirtebilir.

Apartman yönetmeliği nasıl değişir?​

Kat malikleri ile yapılan toplantı sonucunda yönetime en az üç kişi atanmışsa ise Yönetim Kurulu unvanına sahip oluyor. Peki seçilen apartman yönetimi nasıl değişir? Kat malikleri kurulu, yöneticinin görevdeki tutumunu devamlı olarak denetliyor ve haklı bir sebebin çıkması durumunda onu her zaman değiştirebiliyor.

Var olan site yönetimi nasıl değiştirilir?​

Site yönetimi nasıl iptal edilir?
Site yönetimi ile ilgili yasal esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu’nda düzenleniyor. Kanuna göre site yönetiminin feshi mümkün olabiliyor. Usule aykırı olarak seçim yapılmışsa kat maliklerinden herhangi birinin açacağı dava üzerine yönetim feshediliyor. Kat malikleri toplanarak yeni yönetimi oluşturuyor.
Yönetim planında, kat mülkiyeti kanunu amir hükümleri ile bağdaşmayan ya da mülkiyet hakkının kullanılmasını kısıtlayan, bu hakkı düzenleyen temel kurallara aykırı hükümler var ise, her bir kat maliki bunun iptali için her zaman mahkemeye başvurabilir.

Geri