AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Apartman kurallari nelerdir kisaca?

Editör

Yeni Üye

Apartman kuralları nelerdir kısaca?​

Apartman Kuralları 2021
- Olabildiğince komşuları rahatsız edebilecek gürültülere sebebiyet vermekten kaçının.
- Dairelerde müzik çalma süresi günde en fazla bir saat olup 20.00 – 09.00 ve 13.00 – 15.00 arasında yapılmamalıdır.
- Her türlü çöp (kül, şişe, teneke kutu, mutfak çöpü vs.)

Bina kuralları nelerdir?​

Apartmanda Uyulması Gereken Başlıca Kurallar Ayrıca alt komşularının camlarını kirletecek materyaller atılmamalıdır. Çöpler apartman içerisine atılmamalıdır. Kapının önüne çıkarılan çöplerin, zamanında bırakılmasına özen gösterilmelidir. Ortak kullanım alanları temiz tutulmalıdır.

Apartman kuralları neye göre belirlenir?​

Apartman kuralları neye göre belirlenir?
Apartman Kuralları Hangi Kanuna Göre Belirlenir? Apartman yönetmeliği ve kuralları Kat Mülkiyeti Kanunu’na uygun olacak şekilde tapu sicilinde kayıtlı olan yönetim planına, yönetim planında bulunmayan kurallar ise kat malikleri genel kurulu veya yönetim kurulu kararlarına göre belirlenir.

Sitede oturanların uyması gereken kurallar nelerdir?​

Sitede oturanların uyması gereken kurallar nelerdir?
“Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.

Ev Kuralları Nelerdir Madde Madde?​

Aile Bireylerinin Evde Uyması Gereken Kurallar Nelerdir?
- Aile bireylerinin uyması gereken kurallar şunlardır:
- » Aile içindeki tüm etkinlikler zamanında yapılmalıdır.
- » Ev eşyalarını düzenli ve temiz kullanmalıyız.
- » Odamızı ve evimizi temiz tutmalıyız.
- » Eve zamanında gelmeliyiz.
- » Tutumlu olmalıyız.

Apartman yönetimi para cezası verebilir mi?​

Kurallara uymamakta ısrar eden örneğin; yanlış yere park eden, uyarılara rağmen halı silkeleyen veya yasak saatlerde havuza giren vs. gibi apartmanın huzurunu kaçıracak davranışlarda bulunan apartman sakinlerine yönetim tarafından para cezası verilebilir.

Apartman kurallarını kim belirler?​

Apartman kurallarını kim belirler?
Apartmanda uyulması gereken kurallar, Kat Malikleri Kurulu toplantılarında belirlenebiliyor; kat malikleri; tüm apartman sakinlerine apartman kuralları maddeleri ni bildirilmesi ve uygulamaya koyması için apartman yöneticisine yetki verilebiliyor.

Apartman ve sitede yaşayan bireylerin uyması gereken kurallar, günlük yaşamın huzuru ve düzeni açısından oldukça önemlidir. Apartman kuralları genellikle apartman yönetim planı, kat mülkiyeti kanunu ve kat malikleri genel kurulu veya yönetim kurulu kararları doğrultusunda belirlenir. İşte apartman ve sitede uyması gereken bazı temel kurallar:

**Apartmanda Uyulması Gereken Kurallar:**
1. Komşuların rahatsız edici düzeyde gürültü yapmaktan kaçınmak.
2. Belirlenen saatler dışında yüksek sesle müzik çalmamak.
3. Ortak kullanım alanlarını temiz ve düzenli tutmak.
4. Çöpleri belirlenen saatlerde dışarı çıkarmak ve çöp kutularına doğru şekilde atmak.
5. Apartman sakinlerine saygılı ve düzgün davranmak.

**Sitede Uyulması Gereken Kurallar:**
1. Ayrıca alt kata dökülen maddelerle camları kirletmemek.
2. Çöpleri apartman içerisine atmadan önce doğru şekilde ayrıştırmak ve dışarı atmak.
3. Ortak kullanım alanlarını temiz tutmak ve düzenli hale getirmek.
4. Yönetim planında belirtilen kurallara uygun davranmak.

**Evde Uyulması Gereken Kurallar:**
1. Zamanında ve düzenli olarak ev işlerini yapmak.
2. Ev eşyalarını temiz ve düzenli bir şekilde kullanmak.
3. Oda ve ev genelinde temizliği sürdürmek.
4. Belli saatlerde eve dönmeye özen göstermek.
5. Harcamalarda dikkatli ve tutumlu olmak.

Apartmanda yönetim, kurallara uymayan sakinlere para cezası verebilir. Örneğin, yanlış yere park eden, uyarılara rağmen huzuru bozan davranışlarda bulunanlar gibi. Apartman kuralları genellikle kat malikleri kurulu toplantılarında belirlenir ve tüm sakinlere bildirilir. Apartmanda huzur ve düzenin sağlanması için kurallara uyulması büyük önem taşır.

Geri