AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Apartman karar defteri nasil kapatilir?

Editör

Yeni Üye

Apartman karar defteri nasıl kapatılır?​

Karar defterinin her takvim yılının bitmesinden başlayarak bir ay içinde yönetici tarafından notere kapattırılması mecburidir. İşletme defteri tutulursa onun da her takvim yılının bitmesinden başlayarak bir ay içinde yönetici tarafından notere kapattırılması mecburidir.

Karar defterine ne yazılır?​

Karar defterine ne yazılır?
Bu defterde apartman yöneticisi ve kat maliklerinin kararları, noter tarafından tasdikli sayfalara yazılır. Ayrıca alınan kararlar, toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır. Karara aykırı oy veren kat malikleri ise aykırılığın sebebini belirterek imza atarlar.

Kat malikleri hesapları inceleyebilir mi?​

Maddenin son fıkrasına göre kat maliklerinin yarısı isterse, her zaman hesaplar incelenebilir.

Apartman karar defteri her yıl noter onayı zorunlu mu?​

Apartman karar defteri her yıl noter onayı zorunlu mu?
Apartman karar defterleri her yıl noter tarafından tasdik edilmelidir.

Apartman karar defteri kaç yıl saklanır?​

Maddesine göre; Bu kanuna göre defter tutmak mecburiyetinde olanlar, tuttukları defterlerle üçüncü kısımda yazılı vesikaları, ilgili bulundukları yılı takip eden takvim yılından başlayarak beş yıl süre ile muhafaza etmeye mecburdurlar.

Yönetim kurulu karar defterine neler yazılır?​

Yönetim kurulu karar defterine neler yazılır?
Yönetim kurulu karar defteri, anonim şirketlerde yönetim kurulunun şirket yönetimi ile ilgili olarak aldığı kararların yazılacağı ciltli ve sayfa numaraları teselsül eden defterdir….Yönetim Kurulu Karar Defteri
- Karar tarihi,
- Karar sayısı,
- Toplantıda hazır bulunanlar,
- Kararın içeriği,
- Üyelerin imzaları.

Apartman karar defterine hangi kararlar yazılır?​

Bu karar defterinde yönetim seçimi, her yıl yönetim ve kat malikleri arasında yapılan toplantıda alınan kararlar, yapılan oylamalar, uygulamaların sonucu ve bunun sonucunda ortaya çıkan kararlar, oylama sonucunda yapılacak iş kabul edilmişse bunun belirtilmesi ve rahat kararı varsa bunun da belirtilmesi önemlidir.

Karar defteri olmadan karar alınabilir mi?​

Karar defteri olmadan karar alınabilir mi?
Yılda en az iki kere düzenlenen apartman kurulu toplantılarında alınan kararların apartman karar defterine yazılması gerekiyor. Söz konusu defter için ise “apartman karar defteri noter onayı” alınmış olması gerekiyor…

Karar defteri noter onayı nasıl yapılır?​

Kat malikleri kurulu kararları (1) den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter mühüriyle tasdikli bir deftere yazılarak, toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır; karara aykırı oy verenler bu aykırılığın sebebini belirterek imza koyarlar.

Apartman genel kurul toplantı tutanağını kim imzalar?​

Apartman genel kurul toplantı tutanağını kim imzalar?
2-Divan Başkanı tarafından toplantı mahallinde yapılan görüşmeleri tutanak olarak belirlemek ve toplantı tutanağını genel kurul adına düzenlemek ve imza altına almak yetkisi oybirliği ile divan heyetine verildi.

Apartman yöneticisi kim denetler?​

Kat malikleri kurulu, yöneticinin görevdeki tutumunu devamlı olarak denetlemesi gerekiyor. Haklı bir sebebin çıkması halinde onu her zaman değiştirebiliyor. Apartman gelir/gider hesaplarının denetimi için belirlir bir tarih aralığı konulmamışsa kat malikleri kurulu bu denetimi her 3 ayda bir yapması gerekiyor.

Merhaba! Apartman karar defteri ile ilgili sorularınızı detaylı bir şekilde cevaplamaya çalışacağım.

1. **Karar Defteri Kapatma Süreci:**
Apartman karar defterinin her takvim yılının bitmesinden başlayarak bir ay içinde yönetici tarafından notere kapattırılması gerekmektedir. Aynı şekilde işletme defteri tutuluyorsa, onun da her takvim yılının bitmesinden başlayarak bir ay içinde yönetici tarafından notere kapattırılması zorunludur.

2. **Karar Defterine Ne Yazılır:**
Karar defterinde apartman yöneticisi ve kat maliklerinin aldığı kararlar noter tarafından tasdikli sayfalara yazılır. Alınan kararlar toplantıda bulunan kat malikleri tarafından imzalanır. Karara karşı çıkan kat malikleri ise aykırılığın sebebini belirterek imza atarlar.

3. **Kat Malikleri Hesapları İnceleyebilir Mi:**
Maddenin son fıkrasına göre, kat maliklerinin yarısı istediği zaman apartman hesaplarını inceleyebilir.

4. **Apartman Karar Defteri Noter Onayı:**
Apartman karar defterleri her yıl noter tarafından tasdik edilmelidir.

5. **Karar Defterinin Saklanma Süresi:**
Kanuna göre, apartman karar defterleri ile ilgili defter ve vesikalar ilgili takip edilen yılı takip eden beş yıl süreyle muhafaza edilmelidir.

6. **Yönetim Kurulu Karar Defterine Ne Yazılır:**
Yönetim kurulu karar defterine karar tarihi, karar sayısı, toplantıda hazır bulunanlar, kararın içeriği ve üyelerin imzaları gibi bilgilerin yazılması gerekmektedir.

7. **Apartman Genel Kurul Toplantı Tutanağını Kim İmzalar:**
Apartman genel kurul toplantı tutanağını genel kurul adına divan başkanı düzenler ve imzalar.

8. **Apartman Yöneticisi Kimi Denetler:**
Kat malikleri kurulu, apartman yöneticisinin görevdeki tutumunu düzenli olarak denetlemeli ve gerektiğinde değişiklik yapabilmelidir. Gelir/gider hesaplarının denetimi için belirlenen bir tarih yoksa, kat malikleri kurulu bu denetimi her 3 ayda bir yapmalıdır.

Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa da sormaktan çekinmeyin.

Geri